今日去北角交收口罩, 食個lunch先, 就睇睇炮台山站出口對面嘅細街. 俾一間好fancy pink pink嘅餐廳吸引左, “閨•家”咪就係之前喺屯門食過嘅?入去先. >最近嘅肺炎令我變左驚弓之鳥, 特別留意啲地方夠唔夠乾淨, 見到枱櫈同冷氣出風位各樣都好乾淨. 餐牌同屯門一樣, 梗係食my favourite咖哩牛腩飯啦.>咖哩牛腩飯 (HKD48)咖哩好香濃, 牛腩有成4大件, 紅蘿蔔, 薯仔夠腍又入味, 掛滿汁嘅牛腩輕輕一咬就食得, 4件都咁靚咁好味, 我request中辣嘅咖哩, 辣度合唒我”(何車)合尺”呀, 有刺激口感, 咖啡濃稠感perfect. 食完唔會口渴, 因為店家出品完全無落味精👍🏻.>好味蓮藕湯 (送ga)食飯送湯夠唒warm, 味道更是驚喜, 蓮藕.... 紅蘿蔔.... 花生....煲起湯頭非常清甜, 仲要熱辣辣暖笠笠送到, 咪就係媽咪嘅靚湯味道啊❤️.>熱朱古力 (+HKD5)跟餐飲好多選擇, 今日凍凍地一於來杯熱朱古力.>附近有間幼稚園, 更加想推薦俾一眾媽咪湊放學後黎tea一tea, 無味精之餘又多選擇嘅下午茶

咖哩牛腩飯 (HKD48)
咖哩牛腩飯
咖哩牛腩

好味蓮藕湯 (送ga)
蓮藕章魚煲排骨湯

熱朱古力 (+HKD5)
熱朱古力

跟餐飲好多選擇, 今日凍凍地一於來杯熱朱古力.
附近有間幼稚園, 更加想推薦俾一眾媽咪湊放學後黎tea一tea, 無味精之餘又多選擇嘅下午茶餐, 坐得又舒服, 小朋友實鍾意😀.
2020-01-31
$53 (Lunch)
咖哩牛腩飯
熱朱古力