2018-03-07
西灣河一直都出名多嘢食,依間餐廳亦都出名左好耐,不過一直都冇去食到,今次經過西灣河就一於試吓佢。餐廳嘅價錢都非常之合理,一個晚餐都係$88左右。我同朋友今次就每人叫咗一個套餐,分別叫咗咖喱牛腩同埋咖喱羊腩兩款嘅咖喱都非常之特別,而且唔會太過辣,適合一啲鍾意食咖喱但唔太食得辣嘅朋友。而且羊腩同埋牛腩嘅份量都幾多下,加埋薄餅嘅話其實都飽左一半不過老闆有推介佢哋有一個特色小食就係燒呑拿配沙律,依個食物真係冇介紹錯,因為吞拿魚係即燒,而且非常之香滑,做到外脆內鬆軟嘅感覺,而且魚香非常之濃,果然真係冇介紹錯。跟住我同朋友就好貪心咁叫多咗一份串燒同埋牛脷,串有雞羊同埋豬每一款嘅味道都整得幾好,不過串燒都係偏向乾身最後就係牛脷,份量亦都非常之多而且有你嘅味道都非常之香滑配埋咖喱汁感覺都非常之夾。餐廳嘅食物都冇令我失望而且餐廳好似裝修過所以環境都幾舒服鍾意食咖喱嘅朋友都可以去試吓。
而且羊腩同埋牛腩嘅份量都幾多下,加埋薄餅嘅話其實都飽左一半