2022-08-26
今日去咗屯門探朋友,係朋友屋企樓下,原來都幾多餐廳,我見到一間專係做咖哩,pizza嘅餐廳都幾吸引,即刻入去試下。王子廚房,餐廳地方都算幾大,裝修方面簡約整潔,座位空間都好足夠,所以坐得都幾舒適。印度咖哩雞配烤餅,$52咖哩味道非常之香,加上其他香料配搭,用烤餅加少少咖哩汁,再配埋咖哩雞一齊食,味道層次真係好豐富,咖哩味好香,帶少少棷子香味,辣得嚟又有少少香甜,咖哩烤餅啱啱焗出嚟,非常之鬆軟,基本上咖哩汁配烤餅,我已經覺得好好味。而每一個餸都會配搭埋薯條,薯條炸到金黃色熱辣辣,非常之惹味。朋友就叫咗個咖哩羊肉,$68羊肉肉質非常嫩林,入口羊肉味香濃,加上香料嘅配搭,完全將羊肉味道提升一個層次,每一啖都食到好香口嘅羊味。絕對係有驚喜。美國西冷牛扒,$105牛扒嘅份量都好多,一大塊牛扒上面鋪滿香料,入口牛肉味香濃,加上牛肉肉質非常嫩滑,完全有入口即溶嘅感覺,另外香料都非常入味,初初食到牛肉嘅香味跟住就嚟香料嘅味道,味道非常有層次,好欣賞佢呢個牛扒做得非常出色。喺咁熱嘅天氣,忍唔住嗌番杯啤酒,飲落去成個人都舒服曬。呢間餐廳地方雖然偏僻咗少少,但係食物嘅質素同埋味道都好值得推介,最重要性價比好
喺咁熱嘅天氣,忍唔住嗌番杯啤酒,飲落去成個人都舒服曬。
呢間餐廳地方雖然偏僻咗少少,但係食物嘅質素同埋味道都好值得推介,最重要性價比好高。下次經過屯門都會再嚟幫襯