2024-02-07
📍Burgeroom 平日晏晝lunch time嚟到,唔多人,我哋兩個人坐得好舒服。餐廳座位闊落,有少少音樂,幾適合可以坐低慢慢傾偈、慢慢食嘢。佢喺QR code落單,可以自選想要嘅配菜、或者想走洋蔥、走蕃茄都可以自己選擇,夠方便。🍄 牛肉漢堡套餐 $115我哋叫咗兩個牛肉漢堡套餐,一個加配芝士(+$10)。佢個漢堡包好厚,好明顯見到佢哋有用牛油輕輕煎過,香牛油味。牛肉充滿肉汁,脂肪同埋肉嘅比例啱啱好,充滿油脂之餘,亦都食到牛肉嘅香味。另外佢嘅蕃茄同埋生菜都幾新鮮。成個漢堡整體幾完整、新鮮,唔錯。🍄直薯條 跟餐跟餐係直薯條,份量都唔少。見到佢個薯條連埋薯仔皮,睇得出佢係逐個薯仔慢慢切出嚟再令佢炸。我鍾意食佢多薯仔皮嘅地方,好重薯仔味。🍄 Cappuccino、熱玫瑰鮮奶咖啡見到佢個Bar枱有部好大嘅咖啡機,已經感覺到佢哋嘅咖啡應該幾唔錯。落單可以客制化,熱玫瑰鮮奶咖啡就免費揀咗少奶同脫脂奶。一上枱有簡單嘅一個拉花,咖啡味道香,咖啡豆都幾高質。估唔到一間漢堡餐廳嘅咖啡,水準都幾高。值得$35加配套餐,連埋薯條同埋嘢飲。📍Burgeroom (美麗華廣場1期) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道13
🍄 牛肉漢堡套餐 $115
🍄直薯條 跟餐
🍄 Cappuccino、熱玫瑰鮮奶咖啡
📍Burgeroom (美麗華廣場1期) (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期2樓207號舖