尖沙咀一間食漢堡嘅舖頭🍔🍟🍗我覺得佢嘅質素對比差唔多價位嘅連鎖店例如Shake Shack /Five Guys好上唔少😂 店舖裝修工業風,放工同同事過嚟飲嘢食嘢肯定好chill,我去到嘅時候已經過咗lunch time,唔使同人迫~菜單有非常多嘅選擇,可以自由砌一個心目中嘅burger出嚟,嘢食方面點咗杯菠蘿梳打,一杯好正常嘅菠蘿梳打😂如果份量再多啲就好另外點咗份雞翼,望到張相都知正,成隻雞翼炸到金黃色,但又唔乾身有肉汁👍🏽👍🏽至於主角burger,其實點之前真係用咗好耐時間諗,因為又想食雞又想食牛又想食魚,無奈得一個人,試唔到咁多嘢,最終揀咗個鱈魚鵝肝漢堡。鵝肝芝士鱈魚柳呢個組合真係冇得頂,成個味道好match,入口即溶,仲有塊蕃茄可以解膩,而兩塊包亦都冇話俾食材嘅汁整到濕晒軟晒,呢點好評。而伴隨漢堡嘅仲有沙律同薯條,所以食物份量方面係絕對夠👍🏽👍🏽
尖沙咀一間食漢堡嘅舖頭🍔🍟🍗

2024-06-03 64 views
主打美式漢堡的餐廳🇺🇸裝潢以工業風為主調,舖內裝修型格,設計時尚奪目😎漢堡款式超過40款選擇🍔除了肉類和海鮮之外,更有素食系列🥦🥬大烤菇漢堡份量十足🍄‍🟫菇味新鮮,牛肉多汁厚實🥩肉質鮮嫩軟綿,肉味濃郁😙雙層牛肉漢堡每塊肉起碼半吋厚🤩夠juicy夠彈牙💦還有芝士鹹鹹香香的味道🧀每口都有豐富層次感😍雞塊選用多汁香嫩的上等無骨雞脾肉🍗外層薄脆肉軟,脆炸之後,外表面香脆🔥内裡柔軟,香口惹味😋
主打美式漢堡的餐廳🇺🇸
裝潢以工業風為主調,
舖內裝修型格,設計時尚奪目😎

漢堡款式超過40款選擇🍔
除了肉類和海鮮之外,更有素食系列🥦🥬

大烤菇漢堡份量十足🍄‍🟫
菇味新鮮,牛肉多汁厚實🥩
肉質鮮嫩軟綿,肉味濃郁😙

雙層牛肉漢堡每塊肉起碼半吋厚🤩
夠juicy夠彈牙💦
還有芝士鹹鹹香香的味道🧀
每口都有豐富層次感😍

雞塊選用多汁香嫩的上等無骨雞脾肉🍗
外層薄脆肉軟,
脆炸之後,外表面香脆🔥
内裡柔軟,香口惹味😋
  • 松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡
  • 雙層牛肉芝士漢堡
  • 香脆雞塊配芝士醬
我想講我每次想食burger嘅時候,一定一定會諗到Burgeroom,因為每次食完都超級滿足😍基本上佢有好多burger我都食過😝今次食Burgeroom先發現,原來我之前嚟一直都冇影過相🤣因為佢一嚟到我就忍唔住即刻擺咗落口,今次終於控制到自己😆😆😆決定幫啲burger影吓寫真✨1 .黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡套餐(跟餐直薯條)個包超足料🤣煎香咗嘅包面同包底,夾住充滿肉汁的牛肉,煎得啱啱好的煙肉,搭配十分juicy的大啡菇🍄‍🟫同黑松露醬,正!2. 墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡套餐(跟餐直薯條)厚厚的牛肉漢堡,搭配惹味嘅墨西哥辣椒🌶️仲有burger 必備的芝士🧀、蕃茄、生菜🥬,再加上適量嘅醬汁,呢個配搭真係好好味🤤3. 香辣單骨雞翼配蜜糖芥未醬(8pcs)啱啱炸起的單骨雞翼,外面酥脆,入面仲好嫩同juicy,再加上蜜糖芥未醬,good!4.荔枝冰茶、忌廉(跟餐)荔枝冰茶入面有荔枝果肉碎,飲落好清新,好適合搭配漢堡,而且可以選擇甜度,適合唔鐘意太甜嘅我!如果想邪惡啲,可以搭配汽水,汽水同burger真係一個好好嘅配搭🤣另外一定要提嘅係店員超Nice🥹而且好貼心,會留意你嘅需要,喺我哋食到成手

1 .黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡套餐(跟餐直薯條)

2. 墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡套餐(跟餐直薯條)

3. 香辣單骨雞翼配蜜糖芥未醬(8pcs)

4.荔枝冰茶、忌廉(跟餐)

另外一定要提嘅係店員超Nice🥹而且好貼心,會留意你嘅需要,喺我哋食到成手都係嘅時候,為我哋遞上濕紙巾,真係好感動❤️

誠意將Burgeroom推介俾都鍾意食burger嘅你❣️
2024-05-30
2024-05-27 77 views
尖沙咀美麗華商場入邊嘅一間漢堡餐廳漢堡款式有超級多一定有一款啱你心水😆.🔥煙肉芝士牛肉漢堡 $95漢堡包嘅份量都唔少煙肉非常香脆芝士牛肉漢堡扒,配上少少醬汁味道不錯,但略嫌醬汁比較少.🔥鵝肝牛肉漢堡 $168可能因為價錢比較貴嘅關係所以跟餐仲有沙律菜😜減低鵝肝的油膩感有一大塊鵝肝😍入口即溶 同牛肉漢堡非常配合😃.🔥黑松露芝士薯條 $70黑松露芝士醬,可以選擇分開另上薯條系幼身嘅薯條,脆卜卜點配醬汁汁好好食😃😍冇得輸!.🔥鱈魚手指配他他醬 65/5條新鮮熱辣,即炸的鱈魚手指脆卜卜熱辣辣 越食越滋味🥳.餐廳面積都幾大見到唔少人都有嗌啤酒chill下最啱一班朋友嚟happy Friday😆
尖沙咀美麗華商場入邊嘅一間漢堡餐廳
漢堡款式有超級多
一定有一款啱你心水😆
🔥煙肉芝士牛肉漢堡 $95
漢堡包嘅份量都唔少
煙肉非常香脆
芝士牛肉漢堡扒,配上少少醬汁
味道不錯,但略嫌醬汁比較少

🔥鵝肝牛肉漢堡 $168
可能因為價錢比較貴嘅關係
所以跟餐仲有沙律菜😜
減低鵝肝的油膩感
有一大塊鵝肝😍
入口即溶 同牛肉漢堡非常配合😃

🔥黑松露芝士薯條 $70
黑松露芝士醬,可以選擇分開另上
薯條系幼身嘅薯條,脆卜卜
點配醬汁汁好好食😃😍冇得輸!
🔥鱈魚手指配他他醬 65/5條
新鮮熱辣,即炸的鱈魚手指
脆卜卜熱辣辣 越食越滋味🥳

餐廳面積都幾大
見到唔少人都有嗌啤酒chill下
最啱一班朋友嚟happy Friday😆
2024-05-22 103 views
禮拜六尖沙咀附近上完堂,心血來潮想食burger,當然一定要去美麗華商場嘅Burgeroom😆之前起銅鑼灣食過佢嘅總店覺得好掂,宜家尖沙咀開多間分店真係啱晒鍾意食burger嘅人❤️‍🔥餐廳裝潢行紅黑型格路線,有車庫粗獷嘅感覺。我叫咗一個鵝肝牛肉漢堡配熱玫瑰泡沫咖啡☕️📌鵝肝牛肉漢堡整個漢堡賣相都十分吸引,鵝肝份量足夠,大概是正常鵝肝size一開為二。鵝肝味道香濃,沒有內臟的雜味,外脆內軟,入口即溶!牛肉味都十分濃郁,肥瘦適中。由於鵝肝味道較濃,份量足夠兩位女士share吃!📌玫瑰泡沫咖啡呢杯咖啡有驚喜!飲落去真係有淡淡的玫瑰花香味道,不像香精,是真的花香味,十分清新怡人

我叫咗一個鵝肝牛肉漢堡配熱玫瑰泡沫咖啡☕️

📌鵝肝牛肉漢堡

📌玫瑰泡沫咖啡
2024-05-13 90 views
Burger Room係我認為嘅第一代好食burger,無論係cheeseburger抑或係有鵝肝嘅burger,基本上我都食過。真係大大塊又厚肉又Juicy次次都會加埋個薯條。不過今次太肚餓冇等到個薯條就已經食先啦。過咗咁多年,佢仍然係我首選嘅burger餐廳!
過咗咁多年,佢仍然係我首選嘅burger餐廳!
黎到美麗華廣場,又想食呢間出名嘅漢堡店Burger room。餐廳環境係美式風格為主,幾有氣氛,座位都夠闊落。❇️煙肉芝士牛肉漢堡🍔呢度既漢堡份量真係好大份‼ 麵包面同底都煎得好香口,牛肉厚身大塊好juicy,牛味都幾重,再配上新鮮蕃茄、生菜、芝士,唔會太肥膩好好食😋😋👍❇️牛油果醬芝士牛肉漢堡🍔一樣係配料份量十足‼️麵包煎得香脆,加埋新鮮嘅牛油果,配搭健康又美味🤤而且佢地嘅芝士係燒到溶溶地,正❣️

❇️煙肉芝士牛肉漢堡🍔

❇️牛油果醬芝士牛肉漢堡🍔
被店面擺放的輪軚裝飾吸引左,喜歡車的老公見到話過去睇吓食乜,見到呢間漢堡店Menu仲有素食選擇啱曬所以入去試吓,呢度素食漢堡都好多選擇,有啲仲可以加$轉做impossible meat素牛肉。Lunch time 有套餐,配直薯條& 飲品(跟餐仲可以加錢配啤酒🍻/ 特飲)。直薯條即炸熱辣辣,食落好香脆。🔶墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡🍔🔶一上枱見到個Burger好大個😍,牛肉漢堡好厚,煎香後仍然保持到肉汁豐富,配搭埋芝士、蕃茄、生菜等,醬汁有少少似千島醬味道,加埋個墨西哥辣椒幾惹味,整個配搭好豐富。🔶菠蘿大烤菇漢堡🍔🍀🔶素食嘅老公揀咗呢個Burger,又係大大份,大啡菇烤得好juicy,配搭菠蘿🍍、牛油果醬、蕃茄、生菜等,食落好清新口感層次亦很豐富。🔹蜜桃冰茶🔹🔹熱即磨咖啡🔹

🔶墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡🍔🔶

Type of Meal
Lunch
墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡
2024-05-08 44 views
同👦🏻細細去搵食,唯一佢一定唔會say no就係Burger🍔。美麗華BurgerRoom位置都幾唔起眼,所以一直都冇為意冇食過。星期六1點前入到去勁少人,兩大一細叫咗個set再加一個Burger。🍔菠蘿煙肉牛肉漢堡Set跟薯條同菠蘿冰茶,👦🏻係🍍菠蘿控,我其實都幾鍾意Burger有菠蘿,呢個菠蘿片係有煎過兩面,我估係想提升菠蘿嘅甜味;另外入邊仲有🥓煙肉、漢堡牛肉、🍅蕃茄同🥬生菜,有啲奇怪係冇芝士,個醬橙橙地色似係千島醬,Menu就寫係Homemade sauce。麵包烤得外脆內軟好好味,漢堡牛肉咬開微微粉紅色,似有8成熟,食落口好Juicy,醬汁味道冇咩特別之處,但成個Burger整體係好味,三款蔬果完美平衡咗煙肉同漢堡牛肉嘅油膩,即使冇芝士都唔覺得爭咗嘢,如果有埋芝士溶溶哋喺入面就perfect喇!薯條🍟新鮮炸起熱辣辣,不過我覺得主打係Burger嘅餐廳,薯條好食係基本,否則個Burger幾好食都冇用🙃。唔同口味嘅冰茶同汽水唔需要額外加錢👍🏼。菠蘿大烤菇漢堡🥬除咗菠蘿同大烤菇,仲有生菜、番茄、牛油果醬同新鮮番茄醬。烤菇好厚肉多汁,好多牛油果醬,相對地新鮮番茄醬係比較少,食落亦比牛油
同👦🏻細細去搵食,
唯一佢一定唔會say no就係Burger🍔。
美麗華BurgerRoom位置都幾唔起眼,
所以一直都冇為意冇食過。
星期六1點前入到去勁少人,
兩大一細叫咗個set再加一個Burger。

🍔菠蘿煙肉牛肉漢堡Set
跟薯條同菠蘿冰茶,👦🏻係🍍菠蘿控,
我其實都幾鍾意Burger有菠蘿,
呢個菠蘿片係有煎過兩面,
我估係想提升菠蘿嘅甜味;
另外入邊仲有🥓煙肉、漢堡牛肉、
🍅蕃茄同🥬生菜,有啲奇怪係冇芝士,
個醬橙橙地色似係千島醬,
Menu就寫係Homemade sauce。
麵包烤得外脆內軟好好味,
漢堡牛肉咬開微微粉紅色,
似有8成熟,食落口好Juicy,
醬汁味道冇咩特別之處,
但成個Burger整體係好味,
三款蔬果完美平衡咗煙肉同漢堡牛肉嘅油膩,
即使冇芝士都唔覺得爭咗嘢,
如果有埋芝士溶溶哋喺入面就perfect喇!
薯條🍟新鮮炸起熱辣辣,
不過我覺得主打係Burger嘅餐廳,
薯條好食係基本,
否則個Burger幾好食都冇用🙃。
唔同口味嘅冰茶同汽水唔需要額外加錢👍🏼。

菠蘿大烤菇漢堡🥬除咗菠蘿同大烤菇,
仲有生菜、番茄、牛油果醬同新鮮番茄醬。
烤菇好厚肉多汁,好多牛油果醬,
相對地新鮮番茄醬係比較少,
食落亦比牛油果醬嘅味道蓋過晒。
因為係素漢堡,冇肉之下係清新好多,
我同👦🏻就比較鍾意有漢堡牛肉,
因為口感同味道層次都豐富好多😋👍🏼。
2024-04-20
Type of Meal
Lunch
  • 菠蘿煙肉牛肉漢堡Set
  • 菠蘿煙肉牛肉漢堡
  • 菠蘿大烤菇漢堡
2024-05-05 42 views
今日行尖沙咀,食啲好邪惡嘅嘢。我見呢間都好多好評,入咗去食! 叫咗個雞扒漢堡,凍檸茶,同埋鵝肝薯餅。鵝肝薯餅,一切開就見到個鵝肝煎得啱啱好,個表面蒸到好香,入面係啱啱熟,非常嫩滑。 再配埋炸到脆卜卜嘅薯餅,一脆一嫩,口感好好。 同埋呢個鵝肝冇咩腥味,亦都煎晒啲油出嚟,所以食落去唔係好油膩。嚟到雞扒漢堡,佢個漢堡包漢過,好香,裏面塊雞扒都勁大塊,係啖啖肉,仲有啲生菜同蕃茄,好新鮮,好清新嘅感覺。我見佢啲漢堡都可以自己Mix and Match,不過我就懶,揀咗佢推介嗰款漢堡包嚟食。 最後飲埋凍檸茶,舒服晒。
今日行尖沙咀,食啲好邪惡嘅嘢。
我見呢間都好多好評,入咗去食!
叫咗個雞扒漢堡,凍檸茶,同埋鵝肝薯餅。

最後飲埋凍檸茶,舒服晒。
2024-05-04 33 views
Burger room喺尖沙咀好多年了,係心目中burger既no.1😍 大烤菇芝士牛肉漢堡+煙肉呢度既burger真係太大個,我係絕對食唔晒,而且又想叫啲小食,所以就點一個同朋友share 👍 亦基於好多樣樣餸都想食,我哋就額外再加料😂餐廳會好貼心咁一開二,方便分黎食😄飽皮好鬆軟!夠牛肉係超級厚,但咬落去keep到好juicy!! 超正呀!加既煙肉亦都好脆口,好好食😍黑松露芝士薯條呢個配搭就一定冇得輸既,長直薯條熱辣辣,好味😛鱈魚手指配他他醬皮脆得黎,魚柳好滑,配上他他醬一流。而且一客有5舊都幾多。

大烤菇芝士牛肉漢堡+煙肉

黑松露芝士薯條
呢個配搭就一定冇得輸既,長直薯條熱辣辣,好味😛

鱈魚手指配他他醬
皮脆得黎,魚柳好滑,配上他他醬一流。而且一客有5舊都幾多。

2024-05-02 31 views
今日係尖沙咀美麗華行街,又想食burger,就決定去呢間好多好評既Burgerroom朝下聖Lunch幾抵食有lunch set我地叫左兩個burger set 都係配有直薯條薯條辣鮮炸起夠哂香脆,點埋茄汁就仲正菠蘿燒烤醬牛肉漢堡 餐 $133塊牛肉漢堡大大塊,煎得夠香又Juicy,配料都好多好清新香脆鱈魚柳漢堡餐 $125魚柳新鮮炸起好脆口,魚質爽口有咬口,個醬都十分match配啤酒都都好抵飲 環境都夠哂ChillSomersby +15Orion +25

Lunch幾抵食有lunch set
我地叫左兩個burger set 都係配有直薯條
薯條辣鮮炸起夠哂香脆,點埋茄汁就仲正

菠蘿燒烤醬牛肉漢堡 餐 $133
塊牛肉漢堡大大塊,煎得夠香又Juicy,配料都好多好清新

香脆鱈魚柳漢堡餐 $125
魚柳新鮮炸起好脆口,魚質爽口有咬口,個醬都十分match

配啤酒都都好抵飲 環境都夠哂Chill
Somersby +15
Orion +25

2024-04-26 357 views
今日兩個牛魔女(鐘意食牛肉😘😘)去行街兼搵食,行行下傾盆大雨,仲係黃色暴雨信號,冇辦法,唯有行入商場,轉左入尖沙咀彌敦道美麗華廣場,都有好多鋪頭可行。女人行街乜都啱,睇衫睇鞋睇化妝品,消磨左好多時間,又消耗左好多體力,攪到牛魔女肚餓添。行到美麗華廣場一期二樓 207鋪位,喺商場最入位置,有間工業風格的漢堡包餐廳,我隱約記得以前好似食過,印象很好,正合兩個牛魔女心意。於是決定在這里大快朵頤,食番兩個正宗漢堡包。餐廳很大很深,典型的工業風格,樓底好高,門口就用好多車轆🛞🛞裝飾,中間又用車轆🛞🛞做分隔。 中午時間有些外國人幫襯,可見是正宗西餐口味。餐廳用數碼點餐,漢堡包可以單點,又可以套餐形式,套餐的話包炸薯條🍟🍟和飲品☕️🥤, 食套餐抵好多,牛魔女當然喺最識食。😋我們點了兩個漢堡包套餐,一個是牛油果🥑🥑醬芝士漢堡🍔套餐,另一個是招牌漢堡包餐,黑鬆露芝士大烤菇🍄‍🟫🍄‍🟫煙肉🥓🥓漢堡包餐🍔再加一個田園沙律,🥒🍅🧅飲品方面就點了即磨咖啡☕️和熱檸水🍋。點完餐就坐定定等食。見到枱面的漢堡包,不得不承認有很大的驚喜感。漢堡包數下有最少六層,麵包是烘得熱熱的,見到中間芝士醬流曬出來,發出誘人嘅香味。牛肉
見到枱面的漢堡包,不得不承認有很大的驚喜感。漢堡包數下有最少六層,麵包是烘得熱熱的,見到中間芝士醬流曬出來,發出誘人嘅香味。牛肉漢堡好厚,一個大大啡菇又厚又多汁,好鮮甜,仲有一塊大煙肉包住漢堡扒,跟住喺蕃茄生菜,就算大力壓扁個包都放唔落口,我地兩個都要扮斯文將漢堡包拆件來食,好搞笑。🤣🤣我個牛油果醬芝士漢堡都非常吸引,兩個漢堡包兩個人分享,可以食到兩種味道,真係好開心好滿足。牛油果醬明顯係新鮮做的,不是罐頭那種,顏色是嫩綠誘人,香滑可口,單是賣相就引死人。兩個厚厚的漢堡包上插左支旗仔宣示漢堡包王的主權。🍟⛳️直薯條剛剛炸好,🍟熱辣辣香噴噴,點茄汁或者蘸啲牛油果醬都超正。為左健康我哋還點了一個田園沙律,份量超大超新鮮,沙律菜加上洋蔥大番茄沙律醋,加埋又香又多汁又大份的漢堡包,兩個牛魔女吃到不亦樂乎,邊吃邊看其他的漢堡包內容,心想下次要試其他口味。這裡的服務超好 ,店員哥哥有求必應,我們不清楚數碼點餐程序,他不厭其煩解釋清楚 , 漢堡包餐食到黃雨訊號解除,然之後繼續去行街濕平,振興香港經濟。💪💪

2024-04-25
$200 (Lunch)
  • 牛油果醬芝士牛肉漢堡
  • 黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡
2024-04-26 57 views
尖沙咀商場嘅Burgeroom✨好多唔同款Burger🍔肉類-豬牛雞,海鮮,素都有!啱曬唔同口味嘅人牛油果醬芝士牛肉漢堡已經預先切好一半👍🏻好方便同朋友share!牛肉漢堡好juciy而且好厚身落單嗰陣仲可以揀醬另上,走某啲配料列得好清楚👍🏻牛油果同芝士配醬汁好好食,配菜新鮮😚吉列大蝦蛋漢堡一上台震驚左,好大個好足料有成三隻大蝦!炸得香脆唔會油膩爆谷雞配蜜糖燒烤醬一啲都唔乾而且點燒烤醬都好好味😋菠蘿梳打荔枝冰茶飲品都汽水咖啡啤酒等等可以少甜,少冰,走冰等等又係啱曬客人自己嘅口味👍🏻好解渴而且唔會好甜😚
尖沙咀商場嘅Burgeroom✨
好多唔同款Burger🍔
肉類-豬牛雞,海鮮,素都有!
啱曬唔同口味嘅人

牛油果醬芝士牛肉漢堡
已經預先切好一半👍🏻好方便同朋友share!
牛肉漢堡好juciy而且好厚身
落單嗰陣仲可以揀醬另上,走某啲配料
列得好清楚👍🏻
牛油果同芝士配醬汁好好食,配菜新鮮😚

吉列大蝦蛋漢堡
一上台震驚左,好大個好足料
有成三隻大蝦!炸得香脆唔會油膩

爆谷雞配蜜糖燒烤醬
一啲都唔乾而且點燒烤醬都好好味😋

菠蘿梳打
荔枝冰茶
飲品都汽水咖啡啤酒等等
可以少甜,少冰,走冰等等
又係啱曬客人自己嘅口味👍🏻
好解渴而且唔會好甜😚
2024-04-25 46 views
今日老細又唔喺Office, 又係出動去尖沙咀嘅好日子. 同事想食包包, 咁就去左美麗華商場一期Burgeroom 食Lunch 鵝肝牛肉漢堡 – 漢堡分成1半, 慢慢又刀义切黎食. 唔洗食到成手口都係醬汁. 切開左重有一個好處, 就係方便打卡, 咁美觀嘅材料一眼睇哂. 鵝肝至頂, 芝士中路, 牛肉下路, 生菜蕃茄墊底, 真係無得頂. 鵝肝煎得金黃香口, 入口即溶, 香濃味道充滿口腔. 牛肉剛熟, 有肉汁, 牛味香濃. 配上鮮甜多汁蕃茄, 好味.鵝肝鱈魚柳漢堡 - 鱈魚柳炸得金黃, 魚肉嫩滑, 同鵝肝又幾夾, 加上大量沙律醬, 更加好食.