2021-10-27 98 views
煎慢煮西冷配薯條沙律 $188我揀咗五成嘅西冷,肉質呈粉紅色,因為慢煮嘅關係所以呢切落去啱啱好,入口香濃牛肉味。仲有我最愛既粗薯條,炸得脆卜卜而且有薯味,整體唔錯慢煮64度溫泉蛋卡邦尼意粉 $88有菇、煙肉作為配料,香滑嘅忌廉汁再配上主角溫泉蛋,令口感更加滑溜,而濃郁嘅蛋汁提升咗意粉香味。提拉米蘇咖啡 $48香滑嘅芝士忌廉再配上谷古粉,將提拉米蘇作為咖啡嘅上半層,而下半層嘅咖啡係齋啡。整體唔會太甜,而且充滿着香濃嘅咖啡味,咖啡控一定會鍾意咖啡果皮茶配蜜糖 $52呢度嘅嘢飲都幾靚,靚靚既玻璃樽然後俾蜜糖你自己加落隻杯到。除咗充滿儀式感,仲可以自己調較返合適既甜度🥰入口充滿着果皮香味,再加上蜜糖嘅甜味,最後帶出淡淡的咖啡香。酸酸甜甜口味幾特別,值得推介手工巴斯克芝士蛋糕 $32芝士味香濃,質感柔滑,配埋旁邊淡忌廉平衡返個口感,身為一個芝士控表示呢個蛋糕好滿意🥰

煎慢煮西冷配薯條沙律 $188

慢煮64度溫泉蛋卡邦尼意粉 $88