2009-10-24
23-10-2009一邊離開結志街,「飯氣」一邊「攻心」, 可幸時間尚早, 摸了幾次門釘的呢度又終於有位, 又嚟飲杯咖啡.叫了 caffe latte (regular $21)... 面頭的心形 latte art 幾靚, 又同 Fuel (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2033426) 一樣用玻璃杯 serve , 咖啡師 / 老闆 (?) 係澳洲 / NZ 人? 奶泡幼滑, 質地有點「綿花」feel, 唔落糖就咁飲, 味道甘醇, 唔苦, 跟住 aftertaste 慢慢「滲」出, 正 落少少糖再飲, 仍然又香又濃, 比 Fuel 有過之而無不及, 極力推介!小店地方細小, 加上咖啡師 / 老闆極 nice, 感覺溫暖 cozy, 令人好舒服的一個地方.放低 $21, 絕對係「五臟俱全」的咖啡店, 值得試試.
放低 $21, 絕對係「五臟俱全」的咖啡店, 值得試試.