2022-07-20 1255 views
一向好中意食辣,越辣越興奮係荔枝角站附近見到有間清湯腩,間店有提供咖喱系列!印象中食過幾間有清湯腩賣既店既咖喱都又香又辣,見價錢尚算合理,所以試下先!叫左個咖喱牛筋牛肚飯,第一次食所以保守叫左中辣,拎外賣果陣問店員可唔可以俾個椒油我,店員仲笑住答我:你個咖喱好辣嫁啦!唔洗落啦!聽完搞到我好期待咖喱汁唔係茶餐廳食到果種港式咖喱。呢個好重香料味,一打開蓋已經成個範圍都充滿咖喱香味。個汁有大量洋蔥係入面。洋蔥既香味加上甜味,令咖喱唔會只有辣味,所以中辣未至於辣到要飲水。雖然望落好似好油但食起上黎唔膩。整體黎講好好食,值得推介。餸既份量都唔少,大約8舊左右,不過餸冇咩特別,反正淨係個咖喱汁都可以撈哂d飯了美中不足既係薯仔口感偏硬,如果有炸過會更香。BTW係店外個牌揀左一陣,因為又想食牛筋又想食牛脷,但佢冇呢個選項!點知係收銀處俾緊錢果陣發現係有牛筋牛脷呢個組合 下次會食大辣!
一向好中意食辣,越辣越興奮

聽完搞到我好期待

美中不足既係薯仔口感偏硬,如果有炸過會更香。

下次會食大辣!

TakeAway