2019-01-31 109 views
今次輪到KFC出鹹蛋黃金系列,身為鹹蛋黃粉絲嘅我十分有興趣!叫了個A3桶餐,有葡撻三個飯同雞翼份量都唔少,當然唔少得又有兩隻黃金炸雞槌同一分黃金炸雞胸,份量都唔少。咸蛋黃粉漿皮同巴辣香雞嘅粉皮差唔多,帶小小辣,外皮香脆而唔太厚,鹹蛋黃就偏乾身沾係上面,唔夠完全均勻分佈,大概係得一半嘅面積有被覆蓋到鹹蛋黃,所以有鹹蛋黃嘅地方味道10分濃厚,但係冇嘅地方就同巴辣香雞差唔多味道,啖啖肉又幾新鮮的味道。同時買了芝士脆脆薯格,醬汁係芝士醬加沙律醬,有少少似shake shack醬汁,比起麥當勞嘅薯條好食好多,又有口感,芝士醬味道香濃稍嫌唔夠多,但都值得一試!

咸蛋黃炸雞
咸蛋黃炸雞