2024-02-07
年尾團年飯大陣仗,開年飯又好多人,朋友鍾意食放題,符合各人嘅心水。旺角交通方便,我哋揀咗彌敦道大瀛喜日本料理,8:30pm 後食CP值好高。自助區好多特色小食,梅酒啤酒汽水任飲,沙律同埋冷盤海鮮,應有盡有。8:30後 晚市成人放題 $268榴槤王今晚其中一個主角係榴槤,任食真係不得了,大大粒金黃美味,入口Creamy,榴槤愛好者不能錯過。如果想要品嚐高品質的榴槤王,我強烈推薦你來這家餐廳一試,你一定不會失望!椰汁雪燕奶天氣乾燥,大家都要進補,高級滋潤糖水,椰汁雪燕奶,大家食到舔舔脷!刺身食放題,最快翻本食刺身,真係要讚吓餐廳嘅刺身好新鮮,款式好多。我最鍾意就係空運吞拿魚刺身,鮮紅粉嫩,味道濃郁,入口即化。其他例如魚籽柚子醋鰺魚刺身、紋甲墨魚拼玻璃蝦、帶子刺身、大赤蝦刺身、磯煮鮑魚。餐廳提供了豐富選擇,全部都是新鮮的,肥美又鮮甜。我特別喜歡他們的原隻粒貝,口感香濃而不會散開,整體爽口增添了豐富的口感和味道。古法羊腩煲總的來說,古法羊腩煲絕對是一個物超所值的選擇,羊腩和配料的選擇多樣性,味道的出色。精緻鮑汁花膠盛宴鮑汁花膠這一道菜餚的整體品質來看,放題都給人留下了深刻的印象。川味蒸珍寶鮮蠔
榴槤王
今晚其中一個主角係榴槤,任食真係不得了,大大粒金黃美味,入口Creamy,榴槤愛好者不能錯過。 如果想要品嚐高品質的榴槤王,我強烈推薦你來這家餐廳一試,你一定不會失望! 椰汁雪燕奶
天氣乾燥,大家都要進補,高級滋潤糖水,椰汁雪燕奶,大家食到舔舔脷! 刺身
食放題,最快翻本食刺身,真係要讚吓餐廳嘅刺身好新鮮,款式好多。我最鍾意就係空運吞拿魚刺身,鮮紅粉嫩,味道濃郁,入口即化。其他例如魚籽柚子醋鰺魚刺身、紋甲墨魚拼玻璃蝦、帶子刺身、大赤蝦刺身、磯煮鮑魚。餐廳提供了豐富選擇,全部都是新鮮的,肥美又鮮甜。 我特別喜歡他們的原隻粒貝,口感香濃而不會散開,整體爽口增添了豐富的口感和味道。
古法羊腩煲
總的來說,古法羊腩煲絕對是一個物超所值的選擇,羊腩和配料的選擇多樣性,味道的出色。 精緻鮑汁花膠盛宴
鮑汁花膠這一道菜餚的整體品質來看,放題都給人留下了深刻的印象。 川味蒸珍寶鮮蠔
就咁食川味蒸好食過芝士,珍寶鮮蠔厚肉大大隻,肉質仲夠晒爽彈。 芝士黃金醬燒開邊蝦
食到芝士味,覺得黃金醬本身都已經幾香,燒開邊蝦夠哂味。 蒲燒鰻魚、金蒜蓉粉蒸帆立貝、麻辣小龍蝦、金牌紅燒乳鴿皇、芝麻雞翼。都好味,肉香四射,原汁原味好正喎。正常發揮,必叫!整體來講係好正可以encore。
鹽醬燒牛肉 壽司
Hagen-Diaz’s(自助區)
高檔雪糕雪條,是這頓美食之旅的完美結尾。真是一大享受!