2023-07-08 813 views
我頭先試嘗咗佢哋嘅傳統齋。呢道菜色彩繽紛,好吸引人。我一食落口,即刻感受到濃郁嘅香味同食材嘅豐富。傳統齋嘅材料有好多款素菜、豆腐同素肉,經過巧妙調味煮熟。素菜仲保持住佢哋嘅嫩度,素肉就似真嘅肉咁鮮嫩多汁。呢道菜帶俾我好多層次嘅口感,每一口都有驚喜。然後試咗佢哋嘅酸齋。呢道菜帶嚟一種獨特嘅酸辣味,真係令人回味無窮。酸齋嘅主要成份係豆腐皮、木耳同辣椒,再加埋啲特別嘅調味料同醃漬醬汁。呢種組合造就咗一種酸辣嘅味道,令我口水直流。豆腐皮嘅滑脆同木耳嘅爽口互相襯托,辣椒嘅辛辣仲增添咗啲火辣嘅風味。呢道菜真係好難忘,絕對係個味覺上嘅驚喜。最後品嚐咗芝麻膏。呢道係一款傳統嘅中式甜點,佢地以獨特嘅製作方法同配方令呢款芝麻膏更加特別。芝麻膏嘅質感好綿密滑順,每一口都散發出濃郁嘅芝麻香氣。甜度恰到好處,既滿足咗我對甜食嘅渴望,又唔會太膩口。呢款芝麻膏唔單止味道出眾,仲提供咗營養價值,令我同時享受到美食同健康。

2023-07-04
Type of Meal