呢間茶記位於尖沙咀亞士厘道,裝修以懷舊復古風為主,招牌更採用霓虹燈牌💖 十分搶眼🤪 食物方面除咗有比較常見嘅鐵板餐😆 煲仔飯🍲 港式小菜🍛 撈公仔麵🍜 西多士🥪 等😌 仲有傳統嘅招牌鮮蝦雲吞麵🥟 新派嘅秘製枝竹羊腩煲🐑 同其他麻辣系列🌶~ 款式應有盡有,老少咸宜😛 整體價錢十分親民而且店員嘅服務態度都好親切,開心又滿足嘅一餐💗🐷 菠蘿咕嚕肉 咕嚕肉份量十足,肥瘦適中,感覺到冇味精,食完之後都唔會覺得好頸渴🥰 味道酸酸甜甜咁幾開胃💗 另外配上三色椒同菠蘿🍍伴炒令到整體嘅香氣再次提升,口感豐富,層次分明😃🌽 粟米斑塊 魚柳外皮酥脆可口,內裏新鮮嫩滑,啖啖肉而且完全唔粉😋 上面仲舖滿唔少粟米粒同粟米汁添!配飯一流呀😜🐮 蜜椒薯仔牛柳粒薯仔煎至外脆內軟,大大嚿,夠濕潤唔會乾爭爭😎 牛柳粒嫩滑多汁而且牛味好出😃 每一粒都被蜜糖同黑椒汁包圍着,超級惹味~ 整體鹹度適中,好有鑊氣,絕對比得上大排檔😚 飲品方面要咗熱奶茶☕️ 凍鴛鴦同凍華田😝 果然茶記嘅奶茶都係好飲嘅🤣 鴛鴦嘅咖啡味較出,飲落去好順滑😆 凍華田就正常發揮~ 整體甜度適中,解暑一流,唔錯唔錯😙

🐷 菠蘿咕嚕肉
菠蘿咕嚕肉