2023-01-12
身為北區猴🐒,今日初訪粉嶺中心米子燒肉家,食燒肉放題餐 一嚟食 d前菜,海蜇野菜沙律同米子凍豆腐,十分開胃 ,增強戰鬥力Order咗櫻花蝦香蔥飯同香蔥玉子飯,同老公一人一碗,蛋汁撈飯好軟滑,送肉一流放題menu上有多款盛盒,首先上菜係牛十品,擺盤靚靚,份量十分震撼!!牛十品有齊十樣牛肉,牛板腱、肩胛牛肉眼、美國牛肋肉、牛仔骨、牛腹肉、角切都係Prime,選用靚料,肉汁多,好鮮味雞肉盛盒 ,大部分雞已經腌味,辣味噌雞腿肉最惹味,夠入味不會過咸,雞肉盛盒上面仲有個錫紙兜裝住芝士,燒溶後配雞肉,輕鬆DIY到拉絲芝士雞肉,韓風食法好滋味! 海鮮盛盒,由廚師發辦3-5款海鮮,今日有青口、魷魚、多春魚同鮮魚,青口幾有份量,因為火夠旺,燒魚好香口,魚油充足,好有日式感覺 蔬菜盛盒有我至愛的翠玉瓜同秋葵,都係好易熟,燒兩嘢就食得慳返放題時間 🏃♂️🏃♂️🏃♂️豚肉盛盒,韓式辣味豬腩片十分惹味,邊位肥肉燒香後好脆口,配碟上蒜醬(三格碟上白色那格)要讚讚呢度爐火好旺,加快燒肉進度,尤其燒角切牛好爽(骰仔牛),輕鬆將六面燒香,而其他食物都好容易燒得香口 飲品選擇超多,試咗店家製作的菊花普洱,有菊味又有茶香,
身為北區猴🐒,今日初訪粉嶺中心米子燒肉家,食燒肉放題餐
飲品選擇超多,試咗店家製作的菊花普洱,有菊味又有茶香,唔會過甜,毫無罪惡感
通風抽氣都做得唔錯,食飽都唔多覺衫上大味
總括食物同環境都唔錯,下次食燒肉又多間選擇啦