2019-08-27 354 views
仲有兩星期就中秋節,中秋節當然要月餅過節啦;我婆婆好新潮,佢話明唔要傳統月餅,比我look look下IG見到有珍珠奶茶月餅!之前朋友生日食過Miss Marble既蛋糕,好得,真係超好味!今次膽粗粗買珍珠奶茶月餅,一餅六個獨立包裝。店員話未食要放入雪糕;食之前可以叮熱30秒,會有流心哩~月餅當然要襯新鮮,就咁睇似細細個既奶黃月餅;月餅面應該係印有Miss Marble,不過可能印得唔夠深,所以唔係好睇得到個名,哈哈!我叮左30秒,切開後流心唔係好覺眼,不過好想快d食就無再叮;真 珍珠奶茶味道,感覺好得意;好似話茶底用上Twinnings靚茶葉,同埋內裡有黑糖珍珠做餡,哈~

店員話未食要放入雪糕;食之前可以叮熱30秒,會有流心哩~

TakeAway