2018-01-15 359 views
日前經過朗豪坊,發現這間新開的餐廳在10樓的角落,所以和朋友試一試發現環境舒適,味道不錯而且性價比高。趁着周末再和男友到訪。餐廳裏佈滿不同嘅表情圖案,全部都係笑容,不愧為Smiley cafe。餐廳有唔同嘅小食、飲品、甜品、主菜供應。亦有不同嘅套餐,價錢介乎於$58至98之間,套餐中包括主菜、飲品、甜品,對於在朗豪坊的餐廳來說,價錢非常划算。可惜忘記左影餐牌。因為飯前食咗小食,所以今次和男友只係各點了一個餐Share。意粉一到,店員提醒小心碟便非常熱,賣相非常吸引,份量也不少,明顯即叫即焗!而且當我們拌勻意粉時,內裏嘅意粉並非白雪雪!已有芝士和醬汁!唔可以有拉絲嘅效果!意粉味道濃郁,有唔少番茄同牛肉粒,但味道不會又過酸。不太好肉醬意粉嘅我也覺得不錯。上次光顧時,看見別枱嘅肉眼扒賣相不錯所以今次也來一份。 上枱時發現雖然份量不大,但賣相吸引!切開牛扒發現大約七成熟,肉質嫩滑,即使扒邊亦沒有韌嘅情況,一如想像牛味欠奉,但有油香,對於$100有找嘅牛扒套餐,着實收貨了。伴碟嘅配菜也比想像中好,薯條香脆夠熱,配以胡麻醬嘅沙律亦新鮮。如果想平平哋,鋸下扒也係不錯嘅選擇。食完仲有除餐附送嘅小甜品,

趁着周末再和男友到訪。

對於在朗豪坊的餐廳來說,價錢非常划算。
可惜忘記左影餐牌。
芝士焗肉醬意粉

上次光顧時,看見別枱嘅肉眼扒賣相不錯所以今次也來一份。
香煎肉眼扒配薯菜

食完仲有除餐附送嘅小甜品,賣相精緻,係雲呢拿雪糕配以脆脆!!
雲呢嗱雪糕
取餐零附送咖啡或者餐茶或者檸水。我倆均選擇柚子茶,味道沒有太特別。

另外,上次和朋友光顧亦嘗試了春雞配薯菜,肉質鮮嫩,皮脆肉滑,可惜醬汁偏酸,同春雞不太夾。

朋友看見有珍寶芭菲,忍唔住點了一個。
芭菲嘅分量十足,賣相美觀,絕對係打卡影相嘅好素材。
珍寶芭菲

內裏有雪糕球、軟雪糕、士多啤梨、果醬、朱古力脆片、忌廉、蛋糕等等。
作為飯後甜品,四個人分着吃也不為過。但相對其他食物來說,價錢較貴。

總括來說,餐廳嘅環境舒適,食物味道唔錯,暫時人流不多,沒有限制用餐時間,若預算唔夠,又想輕輕鬆鬆傾吓計, 食餐飯絕對係唔錯嘅選擇。
2018-01-14
$100 (Dinner)
芝士焗肉醬意粉
香煎肉眼扒配薯菜
  • 芝士焗肉醬意粉、香煎肉眼扒