2021-06-04
1.員工對menu唔熟悉,完全冇辦法回應客人嘅問題(早餐炒蛋轉腸),要客人另外選擇其他餐2.客人叫餐之後冇即時落單,叫咗餐大概五分鐘左右要求我轉枱,聽到員工對收銀員講“個客轉咗枱要改返張單”,收銀員竟然話“放心我仲未落單”3.一邊食一邊聽到啲員工對枱號完全唔熟悉(落單枱號重複、送錯餐)4.水吧太慢/漏單?我食完個早餐,野飲都仲未到,距離落單時間已經四十分鐘5.收銀員連客人已經比錢走咗都唔知,上一位客人放咗單同錢係收銀台,我拎住單同信用卡係收銀台排隊,收銀員以為上一位客人張單係我6.我拎住信用卡明顯係想要比信用卡,但係收銀員表示因為上一位客人用現金所以撳咗現金交易要我比現金,平時唔帶現金出街嘅我好彩今日咁啱有現金係身,如果冇嘅話我點比錢?7.收銀員冇睇單/冇睇客人比幾錢?我比咗$42收銀員,冇找錢,上到車先醒起我張單明明係$41(早餐吉列魚+碎蛋蒜蓉包$38凍飲加$3Total$41)