2023-07-15 1859 views
今朝去飲茶,叫咗4個孖寶點心套餐共8樣嘢,食食吓,佢嚟咗個我冇叫嘅排骨飯,放底畫咗張咭就行咗去,跟住啲部長又一個都唔見人,諗住無所謂啦,咪食多樣囉,點知到埋單嗰陣,個收銀突然態度好差咁大大聲問,你坐邊架,我話146,跟住佢就話你肯定唔係坐呢張,仲叫個部長帶我去搞清楚我坐邊,好似話我出蠱惑咁。跟住個部長話佢知冇錯係146,跟住佢就打張單出嚟,好彩我睇一睇,佢張單係收我5個孖寶,即係一共係10樣嘢嘅錢,但我明明只係食咗9様,於是我就話佢知,其實係佢哋嚟錯咗個飯,我幫佢要埋,但竟然唔聲唔聲想收我孖寶嘅價錢。點知佢仲話返我轉頭,話我啲嘢嚟錯咗又唔出聲,係我自己傻啫咁話。明明係佢想混水摸魚收多我錢,俾我發覺,仲要話我自己傻,講啲完全唔係人話。我話佢態度差,要搵佢經理,佢就話你咪自己去搵囉。總之係態度十分惡劣。跟住同佢個經理講,佢都係敷衍了事一擔担,態度完全係趕客嗰隻。所以以後去酒樓,一定要睇清楚張單。尤其是係呢間龍寶。
2023-07-15
$100 (Breakfast)