2022-07-16 255 views
今天在旺角新世紀嘅民華餐廳食午餐,我們一行四人, 兩位先攞位入座, 另外兩位需要先在停車場泊車,稍後才到。入座後,有職員( 不友善的 ,身型肥胖的 )每隔幾分鐘就過嚟問其餘兩位幾時先到, 我們( 已經落了單的客人 )好像要不斷向她解釋為何其他兩位仍未到, 為何食客要受氣 ?今時今日仍有這種服務態度呢? 真的令人氣憤! 更離譜的是 ,隔離枱的一位女士也正在等朋友, 相關職員也同樣煩擾她幾次了, 有一次還要求這位女士打電話催促他的朋友 ,這態度惡劣嘅職員真的令人看不過眼! 我真的想知 ,究竟是職員的問題還是餐廳嘅問題? 如果餐廳有需要嘅話,其實可以叫客人到齊先畀位人,就無須這樣得失已經入座嘅客人啦! 如果不是公司嘅 指示 ,就必定是這位態度惡劣員工自把自為了, 公司必需要正視, 不能夠给呢啲害群之馬破壞公司嘅名聲!!
2022-07-16