2024-10-04 1681 views
上次行過未有機會過去試,今次食晏時間泊完車行過未想到食乜,就是是旦旦咁過去試。本來帶我哋入座嗰個阿姐態度都幾好,帶我同太太一齊入座去全場剩返嘅唯一張窗邊枱,點知未入座佢就用我凌厲嘅眼神掘住我,然後用普通話同我哋講:「窗口位有最低消費」。冇問題,我普通話聽得好,我用廣東話問佢「咩話?」佢再用普通話重複多一次,我再用廣東話問佢「咩話?」我同佢講:「喂,喂係你帶我入嚟咩各位㗎喎,咁即係點?」你如果有啲咁嘅條件嘅話,又驚我order得唔夠嘅,咁係咪應該我入嚟之前同我講定就最低消費嘅條件,如果我都OK嘅你咪先帶我入去,而唔係客人打算坐低嘅時候搵另外一馬尾大嬸就過嚟喝住我,好似唔俾我坐落去咁,咁即係乜嘢意思?喂,食餐飯啫,你想點啊?你咁渴數嘅,個餐牌咪加貴啲囉,你又唔敢。雖然最後幫我落單嗰個阿叔態度都幾好,但係一個害群之馬搞到我未食都已經冇晒胃口,有員工用啲咁樣嘅態度嚟提供服務,啲嘢食幾好都冇用啦,唔好問啲客點解去晒大陸消費囉。呢次肯定係我最後一次幫襯呢間。
安格斯牛肉烏冬,外加咖喱湯底
鰹魚湯親子煮烏冬
2024-10-04
$194 (Lunch)