2024-03-04 156 views
1745入座,下午茶1800完。一入座就問清楚究竟下午茶八折係「埋單計」定「落單計」,個員工答我「埋單計」。由於我手上面有張滿50減20嘅coupon就過期,我就叫左大概50幾蚊嘅嘢,諗住埋單已經過1800,可以用左佢。點知到上菜嘅時候個阿姐見我張張coupon夾左係埋單紙到,同我講coupon用唔到,話係下午茶時段。我問返佢「頭先咪問左你係落單計定埋單計,你話埋單計吖嘛?」佢無道歉不特止,就咁就行開左,並且嗌返轉頭「下午茶1800完不嬲都係㗎啦!」。既然你知下午茶1800完,咁你又會答「埋單計」嘅呢?到我埋單時要求個經理幫我用左張coupon佢,但經理話用唔到,因為係下午茶時段。我覆述返上面嘅事情比佢知,佢話佢做唔到就係做唔到,並且同我講coupon背後寫得好清楚下午茶時段無得用。我話「我落單之前問清楚係落單定埋單計下午茶時段,而家係你同事做錯嘢,點解係我負責?」佢無辦法回答,淨係堅持coupon用唔到,一定要比下午茶價錢,連個道歉都無。最後我無辦法用到張coupon,亦焗住比多左錢👍👍👍如果大家想享受一下員工連公司政策都唔熟,佢犯錯你埋單,九流服務,食到一肚氣嘅滋味,歡迎去米線哥,

如果大家想享受一下員工連公司政策都唔熟,佢犯錯你埋單,九流服務,食到一肚氣嘅滋味,歡迎去米線哥,係貼錢買難受方面包你滿意。