2019-06-01 622 views
呢間係台中出名台式飲品店,招牌係大甲芋頭鮮奶,之前在台中飲過一次,而家香港開咗兩間分店,都要去試試。尖沙咀分店就喺The One附近,地點方便。孕傻既我網上買左優惠卷但唔記得拎出黎唯有問問店員可否電子兌換。結果佢試左好耐都未搞到,期間見佢好用心解決問題,仲不斷同我講唔好意思。當見到我係孕婦既時候仲怕我等得耐辛苦,先幫我沖飲品,佢又問我需唔需要坐低等,令我覺得好貼心。講返正題,叫左2杯飲品,分別係大甲芋頭鮮奶,同埋紅茶珍珠拿鐵。大甲芋頭鮮奶(奶味好濃,好似飲緊3.6牛乳咁,配埋軟熟芋頭好好味。雖然甜度固定但飲落覺得甜度適中)紅茶珍珠拿鐵(叫咗少甜少冰,珍珠本身唔甜,好煙韌,唔會外面淋入面硬。紅茶同奶比例都好完美)

2019-06-01
  • 大甲芋頭鮮奶