2021-12-22
哥哥👦•妹妹👧 – 給我一種無名的親切感,每次經過都總是坐滿了人,今日時間比較早,不用等位,決定入去試試😋套餐配前菜、時菜和時令水果,前菜包括椒鹽爆溪蝦、芥末秋葵和漬物拼盤,時菜可選擇滷肉青菜或燙青菜,加配台式飲品可享有$10折扣🈹️天氣凍凍地🥶,我揀了花膠胡椒豬肚雞配炸脆米,燙青菜$108,個湯熱辣辣、暖笠笠,雞🐓和豬肚都充滿胡椒味,花膠份量幾多,暖胃又滋補🥰朋友揀了紅燒牛肉湯麵🍜,燙青菜$88,牛肉和麵的份量都很多,有筋有肉又夠腍,配埋青菜和水果,十分豐富。跟餐+$25配水蜜桃果粒愛玉,又靚又大杯,桃🍑味好甜美。另外,點了兩款台式小吃,大腸包小腸$36和起司肉鬆蛋餅$26,見到餐牌裏的菜式,已經好有台灣嘅感覺。蛋餅有6款不同口味可供選擇,我的選擇當然是有芝士🧀餡嘅起司肉鬆,大件夾抵食,不錯!最後,還是離不開我的甜品控本色,點了桂花雪燕黑糖愛玉凍$38,好靚,甜度適中,散發著幽香的桂花味道👍
天氣凍凍地🥶,我揀了花膠胡椒豬肚雞配炸脆米, 燙青菜$108,個湯熱辣辣、暖笠笠,雞🐓和豬肚都充滿胡椒味,花膠份量幾多,暖胃又滋補🥰
朋友揀了紅燒牛肉湯麵🍜, 燙青菜$88,牛肉和麵的份量都很多,有筋有肉又夠腍,配埋青菜和水果,十分豐富。跟餐+$25配水蜜桃果粒愛玉, 又靚又大杯,桃🍑味好甜美。
另外,點了兩款台式小吃,大腸包小腸$36 和起司肉鬆蛋餅$26, 見到餐牌裏的菜式,已經好有台灣嘅感覺。蛋餅有6款不同口味可供選擇,我的選擇當然是有芝士🧀餡嘅起司肉鬆,大件夾抵食,不錯!
最後,還是離不開我的甜品控本色,點了桂花雪燕黑糖愛玉凍$38, 好靚,甜度適中,散發著幽香的桂花味道👍