放假同老公入大埔墟買野,咁順便食埋飯先番屋企啦,行下行下見到有間叫開飯主義既西餐廳,睇下門口既餐牌,老公話岩食,所以就決定食哩間位於大埔大埔墟大明里9號寶華樓C座地舖,行到大埔墟大街左近,好方便的地點,店內原來係新裝潢,好舒適的環境而且帶點可愛的風格。真係好多選擇丫,花多眼亂,樣樣都想食d!前菜點左個凱撒沙律,我的最愛,生菜好fresh,好乾淨,個醬汁先最正,又大份!叫左兩個set dinner,有餐湯同牛角酥丫,好少有西餐跟餐包係牛角酥架,真係好正丫,仲要焗熱左架,脆卜卜,好味!老公鍾意食牛排,緊係要點番個排黎比佢開心一下啦,因為我地食全熟,仲要係9成,係出面食煎到九成已經變到好韌,但哩間食煎到九成,肉質仲好嫩,唔會有咬唔開既感覺,好味,高質素又價錢合理的牛排。我鍾意食焗飯,叫左個好特別名字既焗飯"烏賊極黑豚肉焗飯",以為只係豬排飯,點知原來係豬排外面有一層類似墨魚肉咁,真係好特別,仲好好味,個炒飯底真係好正!我最愛茄子,叫左個小食燒茄子,又大份又惹味,d蒜又夠多,下次去我會再點黎食!飲品點左杯柚子蜜,味道清新,唔會太甜,夠適中。老公點左杯沙冰凍飲,青蘋果檸檬沙冰,個造型好似出面個d
真係好多選擇丫,花多眼亂,樣樣都想食d!
飲品點左杯柚子蜜,味道清新,唔會太甜,夠適中。
老公點左杯沙冰凍飲,青蘋果檸檬沙冰,個造型好似出面個d果汁酒咁,老公表示好飲。
  • 焗豬扒飯
  • 燒茄子