2010-09-06
其實我唧嘴唔算煙尖,好小會比餐廳喊臉唧,但今日唔比,真系叫心口不一了!以前對尼間餐廳印象唔差唧,特別系咩海鮮飯啊,咩咩飯之類唧. 今日行沙田,諗住試下餐牌推薦唧麵粉類,一碗普通拉麵都成37蚊,凍飲再加2蚊,好睬午餐唔駛加一. 一心諗住價錢貴小小,好食就得了,叫咗竹枝雜菜發絲麵,椰香湯底,等個麵都等成2個字,諗住可能系手拉,maybe要等耐D,點知個麵上咗嚟一睇先知,個麵條粗幼不一,總要好離譜果種,入面總混雜意粉形狀唧麵條,OMG! 個麵一個字,齋!兩舊西蘭花,三片竹枝,三個冬菇,幾片生菜,系甘多,真系一D都唔夸張! 再試下口感,又一次想叫天,普通到唔掂,就系一般機器拉出嚟唧,粗幼唔一,圓圓扁扁,好想喊,食咗兩啖就丟系一邊了,再飲杯凍檸茶,好淡,總差過街邊果D 我諗我尼一世都唔會再嚟尼間食嘢了,服務生態度差,食物又貴,甘個質數都可以賣尼個價錢!真系想講,憑咩啊!