2021-12-07 54 views
去完旺角行街和夾公仔後要搵野食,經過一間之前排長龍的燒牛肉店。之前上網睇過的評價不俗,而且今日條龍不算長,所以決定試一下。我們來的時候是平日晚上7點,最後等了15分鐘就能入座。在餐廳門口等候時,令我想起以前去日本夜晚係酒店附近搵間牛肉丼食宵夜的的感覺,或許這是我們太掛住日本的幻覺餐廳座位不多,有吧台和普通座位,我們被安排坐在最角落的二人座,可安靜觀看隔離商場的聖誕裝飾。餐廳係需要用QR CODE下單,我和朋友每人各叫了兩份定食。先上來的是唐揚炸雞定食。總共有6件大炸雞,份量算多。炸雞入口不油,感覺雞件有被切除邊緣多餘的油脂,好合我們心意,誠意推介。之後送上來的是網上好多人叫的鐵板燒牛肉。上網看過報道鐵板是即燒,但送上來又唔覺特別熱哄哄。我們叫的是野菜燒牛肉定食,燒牛肉的醬汁太多,野菜底已經有汁,牛肉上面再另有燒汁,雖然賣相好睇啲,但係成碟餸好咸。牛肉本身偏厚,質地好腍,有肉味,唔會好似吉野家個d咁薄薄一塊,又無味。整體感覺一般。最後埋單人均60,這個價位比好多連鎖日式餐廳平,食物質素對得住個價錢,性價比高,期望可以開多幾間分店。

我們來的時候是平日晚上7點,最後等了15分鐘就能入座。

唐揚炸雞定食

野菜燒牛肉定食

野菜燒牛肉定食

2021-12-06
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
唐揚炸雞定食