1K
2019-03-09 207 views
呢幾日落雨天又濕又凍,總會令人有懶洋洋嘅心態,連食野都想食暖胃同飽肚感重的食物,就當呢個時候,「唐記包點」一定幫到你。今次落到去葵芳港鐵站D出口,一出轉彎就有間唐記,唔需要被雨淋, 有瓦遮頭,排隊買完就搞掂,非常方便就手。食物方面,主要飽肚為主,叫咗一個足料糯米雞,大大隻,又夠熱,裡面仲有好多餡料,豬肉及雞翼,等等。蒸包就不能缺少, 香菇雞包及菜肉包係我必定之選,食來食去都唔會轉口味。不得不提除咗蒸包之外,我亦都好鍾意食糯米卷,外面是甜甜的包面,裡面係糯米卷煙煙韌韌,非常香口。點心就叫咗鵪鶉蛋燒賣,呢個點心唔係間間點心店都有,食物水準及味道同傳統酒樓不相伯仲,有時見到都要買嚟食下。

TakeAway
  • 菜肉包