2017-06-25 717 views
今晚2人世界, 想簡簡單單的吃一餐中菜, 又唔想去酒樓, 既然行過利東街, 就在附近覓食。行經喜遇, 未試過, 見價位都ok便推門進場。 很快的安排了坐位, 看完餐牌叫菜等食。先上的是孜然羊肉麵, 個孜然羊肉味道唔錯, 香葱大蒜的香氣誘人, 令人食指大動 ‼ 不過個湯麵, 好有麵粉味, 不過起碼不是淋身, 勉強合格。隨後到酸辣湯上枱, 氣味...好怪,飲落...根本就係味精。 除咗個樣, 真係唔知碗湯有邊一part 話到俾我聽佢係酸辣湯, 一入口堅想鏟人, 好想即時倒咗佢‼ 配湯的銀絲卷, 沒有奶香味, 口感亦唔夠鬆軟, 第一次覺得嗰兜煉奶係有存在嘅必要。最後嗰份蒸餃子, 皮厚餡實, 不吃也罷。

不過個湯麵, 好有麵粉味, 不過起碼不是淋身, 勉強合格。

最後嗰份蒸餃子, 皮厚餡實, 不吃也罷。