London 間 Duck n Waffle 有幾full booking 大家知。上次去London食唔到真係成為成個trip既遺憾。點知朋友同我講,大坑都有餐廳可以食到Duck n Waffle, 立即狗沖過去!法式油浸鴨腿 配 班尼迪克蛋唔使考慮,就係為左呢個而來。一黎就立即落左呢個order先因爲要等30mins.最鐘意食既egg benedict, 依家係香港愈來愈普遍,但有質素既唔係好多間。呢度既 egg benedict 我食唔到有熟既黃,少少都無。煮到岩岩好全部都係蛋黃汁!Waffle 外脆內軟,少少甜,味道好香,好食過好多以waffle做招徠既甜品店!而hollandaise sauce 少少酸,夠杰身,點蛋同waffle食到超正!鴨髀肉撕開一片片,食到曰鴨髀皮既地方非常香脆,好惹味,而鴨髀肉既地方又唔會太乾身。估唔到egg benedict, waffle 同鴨髀三樣甘扯唔上關係既野可以甘夾,真係另眼相看。香辣蒜蓉大蟶子意粉拎到上檯,未食已經聞到好香既蒜蓉味!蟶子一早已被肢解切成一舊舊於意粉中,但我仍然食到不下10舊蟶子,可想而知蟶子有幾大隻!雖說係香辣,但我食唔到

法式油浸鴨腿 配 班尼迪克蛋

香辣蒜蓉大蟶子意粉

拎到上檯,未食已經聞到好香既蒜蓉味!

雖說係香辣,但我食唔到有辣味,但有好香既蒜味同胡椒味。加上意粉本身有好creamy 既香汁,我覺得真係好好食!

野飲我地叫左兩杯奶昔
草莓 及 雲尼拿 奶昔

兩杯奶昔造型都一流,謀殺左唔少菲林。以為上面既蝴蝶同花只係裝飾,原來係食得架,口感似係威化餅

而奶昔上面都有一球雪糕,岩晒我地呢啲甜品控。最得意我覺得係支匙更,掛係杯外意,唔怕畢雪糕食時整污糟雙手!

甜品時間
香蕉朱古力窩夫

就係食完油鴨髀果個窩夫,食過返尋味想再食窩夫!仍然甘香奶油味,外脆內軟! 香蕉有加上烤過既焦糖,非常有誠意! 仲有一球自家製既朱古力雪糕,點埋窩夫食,一流

雲尼拿梳乎里

一拎出黎,我同朋友都叫左聲,嘩好大個呀!

好香既蛋白味,唔會太甜所以唔漏。之前食左好多野都食得晒!

同朋友都食得好開心,有質素既食物!