2024-01-08 1314 views
上周五,我揪咗幾個鐵Lung一齊去嗰間我哋成日都傾偈想去試下嘅餐廳,結果,味道真係好正呀!我哋點咗幾道餐廳嘅招牌菜,開始嘅煙三文魚沙律,魚肉鮮嫩得滑,撻鼻!跟住落場嘅係泡菜炒飯,雖然賣相一般,但嗰陣芝士牽絲,即刻霸咗全場嘅目光!炒得啱啱好,啲泡菜都夠哂味,真係惹味過癮。再講吓嗰啖啖肉感強勁嘅西冷扒同黑毛豬喇,西冷扒五成熟,汁鮮肉嫩,切嚟啖啖肉,想得我仲口水直流😍。至於黑毛豬嘅啖啖正,配上蜜糖芥末醬,夠晒得意,食落去意猶未盡。甜品嘅部分,雪糕嘅香滑同窩夫嘅脆質真係得嚟又配,講起都仲想再食多次。這間餐廳真係有水準,食物質素同味道都keep得好好,下次仲會推介畀其他朋友!👍🏼🥗🍨