2024-05-15
母親節正日食飯,雖然唔係慶祝母親節,同朋友食個飯啫,不過都幾怕無位,難得呢間竟然唔使等位,就入咗嚟啦。有朋友完全唔食麵粉類嘅,唯有全部揀飯囉,都無咩所謂,都係食得好開心嘅,4個人叫咗4個餐,share來食。葡汁雞皇焗飯 $68(套餐包餐湯+飲品)原來係套餐,好抵食,有湯有飲品,餐湯應該係忌廉湯,好濃滑,奶茶都唔錯。個飯都幾多芝士,好香。一口黑椒牛柳粒 配 珍珠飯 $70呢個好正,黑椒好惹味,牛柳粒好有咬口,不過我唔可以食太多,因為唔知點解我唔太適應黑椒嘅辣味,個人覺得比較辣。不過因為太惹味,令人食完想再食。脆炸魚柳滑蛋蓋飯 配 西西里茄汁 $60我最鐘意呢碟,酸咪咪好開胃,魚柳就炸到外脆內嫩,無骨落地就最好啦,滑蛋都唔錯,半生熟好有蛋味。蒜香豬滑蛋蓋飯 配 西西里茄汁 $60都係西西里汁,酸甜酸甜,豬扒好淋,我就唔係咁鐘意,喜歡有咬口多啲。
葡汁雞皇焗飯 $68(套餐包餐湯+飲品)
一口黑椒牛柳粒 配 珍珠飯 $70
脆炸魚柳滑蛋蓋飯 配 西西里茄汁 $60