2016-07-08 3996 views
次次經過出面都有唔少人排隊,今日再經過,忍唔住入去試下。因爲同男朋友都算收得早,7點去到都仲有d位。但都不斷見到人原來一早book左位。係門口已經聞到既香味,一入去坐底就更重了!覺得自己好似去左bbq咁!好多唔同香料燒埋一齊既味真係幾正! 餐牌上有好多選擇,淨係蠔都有好多種燒法!我同男朋友都用左d時間先揀到食咩。最正係佢有個有相既餐牌!岩哂我呢d鍾意睇圖多過睇字既人!見到d相仲令人更食指大動。首先叫左個好多人推介既三重芝士撈丁。真係好好好食!麵既質地唔會太林,好彈牙。三重芝士既味道超濃!店員仲好細心咁提我地要趁熱撈。d融左既芝士好均勻咁痴左係麵到,令每條麵都有豐富既芝士味!不過如果份量可以再多少少就好啦!係可以Encore既食物!之後再上既係呢個雞翼釀餃子,其實係覺得個名幾可愛所以先叫。黎到覺得好好食。因為佢係用拆左骨既雞翼扮餃子皮,釀左d平時食餃子會食到既味道入去(好似係=P)。有菜仔同d肉。個雞翼燒得超軟,肉質好嫩滑!呢個完全係驚喜!之後黎左個白鱔!鱔肉一食就覺得好新鮮!好有咬口!$一咬落去仲見到好白,無骨唔使麻煩。$48得一串係有少少貴,但係真心好食既!田雞脾一向係我既摯愛!佢呢
三重芝士撈丁
不過如果份量可以再多少少就好啦!係可以Encore既食物!
雞翼釀餃子
白鱔串
麻辣田雞脾
田雞脾一向係我既摯愛!佢呢到既田雞脾好大隻!咬落去真係啖啖肉!加左麻辣醬令成個餸好入味!仲要$34有四隻!比我expectation多!因為依家真係唔係好多地方會整田雞。
蒜茸蠔(4隻)
呢個蒜蠔係我覺得最好食既!d蒜泥好多!蠔又新鮮!加左少少蔥同辣就更加惹味!d汁仲留晒係個殼到,連汁咁食真心正!下次仲想再試下佢個朱古力蠔同芝士蠔!好有創意!
總括而言,我最鍾意就係唔使自己燒都食到BBQ風味!佢既選擇有肉、菜、海鮮等類別,都算係幾多下!仲有最重要一點係:雖然係BBQ,但地方都唔會好熱,冷氣同風扇都好夠。
2016-07-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
三重芝士撈丁
雞翼釀餃子