2009-11-15
15/11/2009 稍涼, 空氣污染子數頗高早陣子抄下介紹, 話這兒有brunch吃, $69 per set, 可選擇安格斯牛扒餐或北海道帶子餐,每餐包2杯飲品, 而且會用一個小型 iron pan serve 啲早餐, 聽落幾好.中午十二時許來到此小店, 坐在露天之座位,只得一個早餐menu, A,B,C,D項目選擇,弄了數分鐘才弄清怎樣點, 價錢只是$18 or $23. 都幾抵. $18 餐我們的選擇:A: 餐肉,义燒及炒蛋 (其他有芝士,牛肉,魚柳,腸仔及煎蛋)B: 公仔麵 (可選米綫,麥皮)D: 熱檸水 (c 是多士或腸粉)意見:食物水準可以接受, 幾抵食點菜前再多問一次, 才帶來另一MENU, 就是本來想找那種, 點了海鮮餐:- 首先可選一杯花茶或花旗蔘茶- 有三文魚,吞拿魚及帶子, 前兩樣各放在一片多士上, 一般三文治材料,帶子得一粒煎得香熟放在小pan上- 炒蛋煎得像pancake, 份量不少,但唔似炒蛋,- 配有煎茄子- 最後再來一杯奶茶意見:1, $69餐唔明點解有2杯茶, 應該一杯是果汁, 唔通成本較高, 扮brunch扮唔足!2, 賣相唔好看,不似高級材料3
$18 餐我們的選擇:
B: 公仔麵 (可選米綫,麥皮)
D: 熱檸水
(c 是多士或腸粉)
意見:食物水準可以接受, 幾抵食
- 首先可選一杯花茶或花旗蔘茶
- 炒蛋煎得像pancake, 份量不少,但唔似炒蛋,
- 配有煎茄子
- 最後再來一杯奶茶
意見:
2, 賣相唔好看,不似高級材料
3, 有些混亂,上錯了2次凍飲,1次沒有聽清楚,1次根本沒有問清楚, 但服務態度還可以
4, 周圍環境麻麻,不適宜做貴價早餐
5, 味道一般
此餐估計並不成功, menu不自動供應, 點了許久才有得食.
專程來試就不必喇, 如果在附近, $18 的確抵食