2022-10-08
呢度以前有檔日式牛扒小檔,大大舊食得好滿足,典知變天後,乜都唔同哂。難得過嚟staycation,咁耐冇嚟咪豪返次囉,係啊,我哋啲低下層,幾舊水食餐好豪𠺢啦陰公。咁我都知,三舊食和牛係好鬼平,我係著得好街坊,自問有小小樣衰,不過你都唔洗俾塊小流氓咁薄,仲係煎定响樹,係煎定响樹!我睇住肥妹好爽手咁夾塊熟咗嘅薄牛扒過去煎爐上面,我心諗唔係我果塊呱⋯⋯,當收錢位冇咁肥嘅肥妹推一推個餐盤望住我,我又望返佢,再用自己隻無力啊手指下自己個鼻,佢又點頭回應嗰一刻,我就幾肯定我人生有幾黑暗。我好卑微咁坐埋一邊,享受呢塊係的確係有油滋,係有多少牛味嘅「和聊」,心諗,住响香港幾好吖,三舊水有禾牛嘆,想死咩,咁我心理就平衡曬,再次期望返工嘅日子。老實講,我唔係怪果兩個肥妹,我係怪檔嘢做乜容許咁樣做生意,怪間酒店咁好名聲,做乜唔小心啲揀食店。畢竟,呢度淨返好嘅嘢已經唔多,唔好咁搞啦好冇!
畢竟,呢度淨返好嘅嘢已經唔多,唔好咁搞啦好冇!