2018-12-27
今時今日最低消費個感覺真係唔係幾過穩,但如果食物ok都可以接受概,兩大兩細,食左胡椒蝦$188(6隻)麻辣臭豆付$78,雞翼餃子4隻$98,魯肉飯$58,手㧓餅$28,新竹米粉$20,柚子汁冰菜$98,仙草芋圓($38),黑木耳xxx糖水$38共$708胡椒蝦:蝦新鮮,但只有蝦無任何配料,唔夠干身,亦唔入味,同台灣食比較真係要求太高麻辣臭豆付:圖有鴨血,但原來只有三小片,係食刀工,頭付係台灣果隻,不過有D實,入唔倒味,有7-8舊豆付,唔臭,唔算辣雞翼餃子:雞翼連半隻雞中翼只叫做一隻餃子,好細隻,新鮮炸但無番炸,好油,味普通魯肉飯:唔係每粒魯肉都有少少肥羔果隻,比較適合香港人,味道唔錯手㧓餅:可以,係一塊薄薄果種,唔係手㧓好鬆果種,唔好以為係翡翠拉麵嗰種手㧓餅米粉:好味,係新竹果種,好幼冰菜:正常,不過唔係冰上仙草芋圓:我非常失望,仙草ok,芋圓極難食,硬硬硬,唔彈牙,仲只有6,7粒,我咬左幾下吐番出尼,淨食仙草黑木耳糖水:唔知咩尼,但唔好味裝修唔錯,但總括尼講份量真係小,亦唔係去台灣食果種味,無下次。
共$708
米粉:好味,係新竹果種,好幼
冰菜:正常,不過唔係冰上
黑木耳糖水:唔知咩尼,但唔好味