2009-04-02 32 views
我是街坊, 所以久不久都會黎食下晚飯.以前香港仔有幾間泰菜館, 而家只淨呢間and泰國人海南雞飯, 能夠留下來, 一定有d料既…我多是同老公來, 通常都會點餐自選四項餐, 星期一至五價錢二百頭, 星期六日會貴少少, 多二十蚊, 不過菜單都會有少少唔同.我們必點的有: 燒春雞 / 辣椒膏炒聖子 / 棷汁雞湯 / 鐵板炒蠔仔燒春雞 – 肉不鞋, 而且皮很香脆, 我最鐘意送飯辣椒膏炒聖子 – 個人偏愛吃聖子, 而且雖然是辣椒膏炒, 但不會有很辣, 要勁飲水的感覺棷汁雞湯 – 棷汁很香很濃, 她比冬陰公的辣溫和一點, 飲完再想添飲. (入面有好多草菇的! I like it!!)鐵板炒蠔仔 – 最正係呢個, 鐵板燒都好熱, 上桌時滋滋聲的, 隔離檯一定望過來. D旦半生熟, 像旦汁, 可撈飯吃, 蠔仔亦算新鮮, (不過有時會有d沙, 要改善) 底有芽菜, 伴著蠔仔吃的口感好有feel!飯後有甜品送,我多數揀大菜糕. 不過蝦片好似唔係送的, 好似$8@最好訂定位, 晚飯好多時都full, 有可能要等, 過時過節唔洗講, 冇訂位入都入唔到! PS: 佢地既芒果汁都好好味嫁, 真係鮮芒打的, 香香甜
我是街坊, 所以久不久都會黎食下晚飯.

燒春雞 – 肉不鞋, 而且皮很香脆, 我最鐘意送飯

PS: 佢地既芒果汁都好好味嫁, 真係鮮芒打的, 香香甜甜. $20@
旦汁撈飯好正的鐵板蠔仔
豬頸肉都好好味, 點的汁辣辣地
辣椒膏炒聖子
燒春雞, 如叫自選餐的得半隻
蝦餅都好正, 好香脆
甜品有2款, 個人喜歡大菜糕
$120 (Dinner)
旦汁撈飯好正的鐵板蠔仔
豬頸肉都好好味, 點的汁辣辣地