2017-08-12 376 views
呢排牙肉腫咗,唔想再食一啲熱氣又刺激嘅食物。唉點知隔離間譚仔搬咗去觀塘廣場, 本來諗住食米線易入口,唯有行遠啲去隔離間臻味米線幫襯。入到去心諗,死火嘞酸辣米線都好刺激喎。不過好彩,呢度除咗酸辣米線之外,仲有泡飯食嘅! 叫咗個清清哋嘅蠔仔肉碎泡飯。其實之前都係依間食嗰啲蠔仔,味道好好。今次番卓,依然好新鮮 又卜卜脆,味道又唔腥夠鮮甜,有啲仲幾大粒添。而且份量幾多下,多過我叫酸辣米線做餸。不過有2粒有少少殼痴住,而湯底就好出奇地冇加薑,啱曬我呢啲唔係好鍾意食薑嘅人。但係佢個湯又唔過好腥喎。而啲飯食落都幾軟綿綿,易入口。其實喺間酸辣米線到食到其他嘢,畀多啲選擇係人都幾好呀。