2024-11-24
用餐十分不愉快,整間餐廳員工欠缺訓練首先,一早於sevenroom網上訂座,但到達時,前台告訴我己將我按為noshow並且沒有枱比我。前台更指說條款下有寫遲15分鐘就唔會留位。可笑的是其實我只是遲了8分鐘。其實明白餐廳冇位,直接啲講冇位叫我等陣會好過冇啦啦叫個客人睇條款,但係又唔係真係跟個條款做嘢。咁我梗係唔服氣直接指住個時間比佢睇未夠15分鐘啦,個前台既態度就係(我係冇留枱比你,吹呀?)最後,我係有book位亦都遵守條款嘅情況下都仲要等多15分鐘先可以入座。可見餐廳的管理有待改善。入到餐廳後,戲肉先到,落單個個侍應(外藉姐姐)將我哋將枱同隔離張枱既order 撈亂咗。沙律前菜上咗三次比我地,飲品撈亂。到主菜,大概等左半個鐘先有嘢上到,仲要錯嘅。又係同隔離枱掉轉左🙏,咁隔離枱好彩啲,有個類似老闆既人serve佢,佢哋冇收走錯既餐(AKA我叫嘅嘢食),仲請佢哋飲嘢添~咁睇落好恰既我,啲嘢食梗係都係錯啦(又上咗隔離枱叫既嘢食),我哋就收走左,再額外等多半個鐘先有主餐食。其實你哋gimmick係意粉放題,你比我食住錯既意粉先都得掛,牛扒枱枱都一樣架啦?最嬲嘅我哋由頭到尾都冇人同我哋講一聲唔好
咁睇落好恰既我,啲嘢食梗係都係錯啦(又上咗隔離枱叫既嘢食),我哋就收走左,再額外等多半個鐘先有主餐食。其實你哋gimmick係意粉放題,你比我食住錯既意粉先都得掛,牛扒枱枱都一樣架啦?最嬲嘅我哋由頭到尾都冇人同我哋講一聲唔好意思😀相反,隔離枱又有野飲送,又可以食多幾款意粉
最後,到埋單又係錯嘅,又將隔離枱既單比我哋埋😇
講真收388蚊,咁既服務,嘢又唔係話好食,意粉牛扒都係普通,我就唔會再去囉。寧願去隔籬p字頭手工意粉好過,仲平啲添
近期IG /小紅書咁多廣告,openrice都好多foodie大讚,大家心照啦。