2023-03-12
係灣仔金鐘果頭返工,因為食完午餐都仲好飽,所以就同同事去咗月街既coffee shop黎返個coffee break🤣因為之前金鐘開pop up store 既時候,我哋都飲過d regular 既抹茶飲品,所以我哋諗住叫d特別多少少既野。🍵☕️Dirty Mtacha ($55)由matcha, expresso, 同奶製成同事話,感覺好苦。。。咖啡加茶既雙手苦味。並不討好。🍵🍫Hojicha Coco ($55)由hojicha,coconut cream, cacao, milk製成。由於呢杯飲品,有好多唔同類型既野combine埋,每樣野都好分開,同事試飲一啖,去到最尾既咀邊有陣鹹味,覺得似飲緊咖哩🍛。而我就覺得有陣中藥既感覺😧最後兩杯野飲我地都未能夠飲完離開😕其實佢哋用料係上乘既,但我只可以話,飲返普通matcha latte 同hojicha latte會比較可取。整體性價比不算太高,如果想嘗試新鮮特別嘢,就要小心謹慎喇🥹📍Matchali 灣仔月街5號地舖
🍵☕️Dirty Mtacha ($55)
由matcha, expresso, 同奶製成
同事話,感覺好苦。。。咖啡加茶既雙手苦味。並不討好。
🍵🍫Hojicha Coco ($55)
而我就覺得有陣中藥既感覺😧
最後兩杯野飲我地都未能夠飲完離開😕