2011-07-21
港九新界稻香到處都有, 食物水準都唔差, 服務質素亦有保證~所以一直都係飯聚之選的名單之內~~話說, 同男友補祝父親節, 近近地就去屯門海趣坊稻香,新開個零月, 如同其他稻香一樣都係咁多人等,但入到去食...唔係一般稻香水準, 食到一肚氣:1. 開茶, 等咗十分鐘2. 問有咩啤酒, 待應唔知, 其實唔緊要, 你出去睇睇...唔洗又睇十分鐘都未返嚟答我呀?送到上埋, 點"飲杯"?3. 龍蝦伊麵, 微溫(用微波爐翻叮一下都唔得呀?) 仲要超細碟 (因為佢之後又落錯ORDER再嚟多碟, 分量多足一倍) 4. 半隻雞就好明顯不足半隻雞 (離奇地只得2/3隻雞脾, 雞翼只有雞轉彎冇雞鎚同尖, 5件雞胸)5. 上咗兩個菜之後等半個鐘仲未嚟第345道菜6. 所謂的扇貝唔知點解似個殼似石蠔, 仲要係殼同貝古怪地中間夾住一住粉絲, 十足傳說中循環貝殼海鮮7. ORDER咗冬瓜盅, 等極都未有, 一問之佢話 "賣晒", 喂, 唔早講?8. 因為冇炒粉面飯乜都無, 叫咗幾個 "靚仔爛飯王" (軟飯都不如)9. 叫埋單, 等十分鐘先有人走咗問呢張單啱唔啱...CHECK完又拎走再等10分鐘先有人比張單嚟, 比
服務質素亦有保證~
所以一直都係飯聚之選的名單之內~~
話說, 同男友補祝父親節, 近近地就去屯門海趣坊稻香,
新開個零月, 如同其他稻香一樣都係咁多人等,
但入到去食...唔係一般稻香水準, 食到一肚氣:
1. 開茶, 等咗十分鐘
送到上埋, 點"飲杯"?
5. 上咗兩個菜之後等半個鐘仲未嚟第345道菜
9. 叫埋單, 等十分鐘先有人走咗問呢張單啱唔啱...CHECK完又拎走再等10分鐘先有人比張單嚟, 比咭, 又等多十分鐘催先有人拎返張咭嚟簽名
多謝惠顧, 貼錢貼時間買難受, 人均消費$120, 碼頭區嚟講叫做貴~~
埋單比錢同經理 "比意見", 話會檢討云云,
SORRY, 全線稻香已被小妹BLACK LIST, 我無必要再比第二次機會你~~