2010-03-30
lum住喺屋企附近搵間普通嘅餐廳醫肚,所以去咗小白屋。其實冇lum要求d 咩,因為以佢嘅裝修、格調都知唔會有驚喜。雖然lee幾日天氣有d涼,但係間野細泠氣又唔開,一入到去(我又行咗一段路)真係覺得有d局。不過lee樣都算la,係d食物質素同價格不相稱先令我不滿意...1. 田螺 - lee 個ok,其餘菜式都係靠攞番佢個汁lai撈 (雖然買相差)2. 薯蓉 - 完全冇味 3. 青口 - BAD 怪味汁 ($78+) (and 我prefer黑色赤殼嗰種青口)4. 凱撒沙律 - 菜真係唔chop完片上,禁大片點食...(買相好d至少可以今我唔覺得係就咁攞por菜灑d cheese 上碟就收我幾廿蚊)5. 龍蝦汁蟹肉意粉 - 意粉唔夠'林'、唔夠味 6. 薑茶 - 超辣,但係辣=好or唔好就見人見志 咁嘅 quality,lee d 餐廳仔附近搵都唔駛禁貴。如果佢平d,我都會可以接受佢嘅 quality
2. 薯蓉 - 完全冇味
5. 龍蝦汁蟹肉意粉 - 意粉唔夠'林'、唔夠味