唔明點解咁正既特色台式小店咁少評論🤔好少寫食評都忍唔住要黎推推佢,唔想又一間真正好食既小店執笠🥹呢度賣既野係出面其他台式餐廳比較少見,好有特色除左地瓜球(食過2次原味最正)係我香港食過最接近台灣既口感同味道之外,其餘既菜式都食得出陣台味同老闆既心思我已經叫左幾次keeta個一人餐,食完係會飽得好滿足,細食既女仔可能食唔哂排骨酥湯(鍾意到之後單點大份,圖為大份配米苔目,都有7-8粒排骨+6-7舊白蘿蔔)湯底入味唔會死鹹,口感順滑,排骨軟硬度適中,仲有燜到淋唔會一絲絲既白蘿蔔滷肉飯(圖為一人餐份量)滷肉味濃而且份量好足,仲配埋香菇,會一啖接一啖咁食甜品(圖為未溶雪既狀態)米苔目冰(無名,我作的)呢個係個app就咁叫甜品玩神秘,但送到黎真係意外的驚喜米苔目口感煙韌,好適合做甜品,加埋重慶冰粉會食到既配料例如山楂,花生碎,酸酸甜甜清爽解膩係一開始會冰住哂,不過好快就溶,半冰半溶果陣食冰冰涼涼好爽另外仲有肉羹(圖為一人餐份量)酸酸地微辣,肉食得出鮮味仲好似有少少軟骨,仲有D菇呀配菜呀咁,整體比較濃郁,鍾意食羹類既可以試下
唔明點解咁正既特色台式小店咁少評論🤔
呢度賣既野係出面其他台式餐廳比較少見,好有特色

滷肉飯(圖為一人餐份量)

滷肉味濃而且份量好足,仲配埋香菇,會一啖接一啖咁食

甜品(圖為未溶雪既狀態)

係一開始會冰住哂,不過好快就溶,半冰半溶果陣食冰冰涼涼好爽

另外仲有肉羹(圖為一人餐份量)

• 排骨酥湯
  • 米苔目甜品