2018-05-02
相約朋友, 除了尖咀的厚福街外, 棉登徑也會考慮的地方, 從門面, 看不出OM係一間西班牙菜餐廳只是閒日的七點多, 已坐無虛席, 熱鬧非常, 我倆被安排坐吧枱坐吧枱有坐吧枱好, 可以睇住調酒師怎樣調配一杯又一杯的美酒, 猶如睇SHOW一樣幾幅圖片, 已可將食物分類列出, 此外令MENU沒那麼單調一坐低, 侍應即送上兩杯welcome drinks,味道似蕃茄汁, 但...., 不太憧得欣賞調酒師背後, 就是忙碌的廚房, 對於我倆這裡又是另一場SHOW這杯One Minden 賣相吸引又夠哂大杯, 味道似溝了果汁的紅酒, 相當易入口對於這個前菜"章魚墨汁薯泥 ", 感覺好FRESH, 就是墨魚汁與薯泥混合,配上章魚鬚這麼簡單火焰西班牙臘腸:廚師特意在我們面前表演烤臘腸, 燒了數分鍾後, 臨上枱前, 還給時間我們影相西班牙臘腸, 比我聯想起與朋友BBQ時的紅腸, 野味十足, 皮脆肉香, 不過就偏咸了一點瞄一瞄, 好多枱都叫西班牙海鮮飯, 唔叫海鮮飯等於沒來過? 所以........海鮮飯的飯, 有點似食緊意大利飯, 口感硬中帶稔, 綿滑飽滿的飯, 很快已飽肚主要以青口, 蚌, 蝦, 章魚
幾幅圖片, 已可將食物分類列出, 此外令MENU沒那麼單調
主要以青口, 蚌, 蝦, 章魚這四大海鮮, 海鮮飯份量十足, 可以不叫?
朋友相聚,一路食飯,一路飲酒,一路睇SHOW,一路吹水, 乎復可求呢!!!