原本去開附近,見到呢間拉麵🍜都靚就試下~ 裝修方面幾有特色,掛滿晒紅白相間既日式紙燈籠🏮,枱凳🪑都以淺色既木🪵為主,有啲似日本街頭既感覺~ 呢間個名都幾有霸氣,連拉麵🍜都用虎🐯同鳴黎去命名幾有feel, 價錢方面算幾抵食,質素都幾好~(5 😍 係滿分,🤩係半分)拉麵套餐 🍜 - $128北海道蟹肉冷麵 🦀️🍜 (好味指數:😍😍😍😍)有幾足料既蟹棒絲🦀️同埋一梳梳蟹肉,味道綿密鮮甜~ 上面就有啲脆卜卜既蟹籽🟠同埋香口既紫菜絲,而個冷麵🍜有啲似我地既上海麵,一入口個口感會比較軟腍,跟住裡面有少少咬口~ 唔會太乾,整體味道鮮味~ 鳴海老 🦐 (好味指數:😍😍😍😍)首先湯底既橙色已經幾靚~ 有幾鮮甜濃郁既蝦味🦐,配埋醇厚帶少少黏口既豬骨湯🐷🦴🥣,有鹹香又幾惹味~ 叉燒 🔥🐷肥瘦適中,燒得幾香口,入口有啲油香,肉質軟腍~ 個麵🍜既軟硬度適中,有少少煙韌同幾掛湯🥣,另外仲有滑溜既流心蛋🥚、爽脆既木耳絲、香脆既紫菜同蔥花做點綴,感覺唔錯~肉餃子🥟 (好味指數:😍😍😍😍)啲餃子🥟炸到金黃香脆,皮唔會太厚,裡面幾多餡,上枱既時候仲熱既,豬肉🐷同菜🥬既比例啱啱好,幾鮮嫩多汁~鰹魚汁菠菜 🐟🥬 (好味指數:😍😍

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

拉麵套餐 🍜 - $128

北海道蟹肉冷麵
北海道蟹肉冷麵 🦀️🍜 (好味指數:😍😍😍😍)
鳴海老

鳴海老 🦐 (好味指數:😍😍😍😍)
肉餃子

肉餃子🥟 (好味指數:😍😍😍😍)
鰹魚汁菠菜

鰹魚汁菠菜 🐟🥬 (好味指數:😍😍😍🤩)
個鰹魚汁甘甜帶微鹹,係幾鮮美既醬汁,可以提鮮同埋蓋過菜🥬既草青味,上面仲有啲香口既木魚絲~ 菠菜🥬細嫩多汁,食完之後條脷👅唔會鞋~ 如果可以再鹹啲就更加好~
龍蝦沙律
龍蝦沙律 🦞🥗 (好味指數:😍😍😍😍)
個龍蝦沙律🦞🥗係用左新鮮既龍蝦肉🦞切粒,加埋有鹹香既魚子🟠同埋沙律醬,質感爽口彈牙,感覺有少少嗆又鮮味~
清酒煮蜆

清酒煮蜆 🍶 (好味指數:😍😍😍🤩)
個湯幾清澈,除左落左清香既清酒🍶之外,仲落左醬油吊味,蜆肉🦪既份量都幾多,唔會有沙幾乾淨,鮮味彈牙~

茉莉花茶 🌼🍵 (好味指數:😍😍😍🤩)
個茶杯🍵幾得意,一將個茶隔拎開就會將茶同渣隔開幾方便,味道清香淡雅,有幾明顯既回甘~ 如果茉莉花🌼可以再多啲就更加好

洛神花 🌺🍵 (好味指數:😍😍😍🤩)
酸酸甜甜咁幾開胃,味道清香芬芳,而且有醒目既紅色~ 如果洛神花🌺可以再多啲就更加好

好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍🤩
$130 (Dinner)
北海道蟹肉冷麵
鳴海老