對呢間台灣過江龍嘅期待值好高,新開冇耐,次次經過都有人排隊,有次星期五晚想食都食唔到 閒日夜晚,見唔多人排,一於試下。店鋪裝修簡約文青,儘管晚市繁忙時段依然堅持一人一檯唔搭檯,感覺不錯叫左最貴嘅餐,入面配料咩都有D,一次過試曬。加左$28 一杯飲品(當天是無糖白桃烏龍)、小食(魚蛋)湯底普通,似牛肉麵湯底,冇咩出彩之處,飲完唔會想refill (可以無限次添加)比較失望。自問好鍾意飲湯,但今次連添飲嘅慾望都冇餸:🍗好大塊嘅牛超級難咬,肉實,唔淋,食得好吃力;牛筋OK,有膠質,正常,但唔係好入味;牛五花: 普通貨色,就係牛五花嘅味,正正常常冇特別之處🥗鴨血: 好食,爽口軟糯並重,唔錯; 豆腐: 好難食,完全唔推薦:(配菜魚蛋:冇台灣特色,亦唔似香港魚蛋,食左1粒唔想再食不過附上嘅辣醬同埋酸醬味道OK,開胃可口🍜麵: 痴埋一舊,食唔到香味,撈唔勻,無可取之處。超級硬+乾,食完胃痛,好差😅咁樣一個餐,連加一 $171, 雖然環境及服務唔錯,但奉勸大家唔好排隊浪費生命、金錢,完全唔值。港島區要食台灣嘢的話,北角鐵花村、西環阿元來了、炮台山九分飽 係比較好嘅選擇

餸:

配菜魚蛋:冇台灣特色,亦唔似香港魚蛋,食左1粒唔想再食

不過附上嘅辣醬同埋酸醬味道OK,開胃可口