話說我男朋友好喜歡嚟呢間食刀削麵,對我嚟講其實我真係唔太願意入去。因為佢環境俾我感覺好污糟,重點係佢個menu一啲都都唔吸引,碗碗麵呃圖片麵八賴賴咁,好似白烚咁,見到都唔想食。但陪男朋友,點都要嗌碗試下了解下何以佢咁喜歡呢間嘢。我見佢額外加一粒嘅燕子餃要成5蚊咁巴閉,於是嗌左佢何50蚊雙拼:燕子餃拼雞扒。原來圖片只供參考,好彩唔係白賴賴咁嘅樣。佢何燕子餃係落左馬蹄嘅魚蛋咁,但口感係實啲。原本應該幾好食,但好似唔新鮮,多左陣怪味。男朋友就嗌左個雞扒刀削麵,佢話加埋個秘製辣醬,好惹味喎!然後令我有驚喜嘅係另外嗌嘅兩個小食,分別係蒜泥白肉同麻辣豬紅。白肉喎係真係淨係得蒜泥,而係加左佢地秘製辣椒醬,真係幾好食,又唔會太辣。但始終食咁多蒜頭會口臭,所以我都係食幾舊就算。😂我最最最最最最欣賞嘅係佢個豬紅,同樣唔會話好辣,但係十分入味,而且口感係實淨嘅,唔同其他地方係好軟,一挾就散。今時今日咁嘅豬血真係唔係度度有。我會為左個豬血再嚟🤤
但陪男朋友,點都要嗌碗試下了解下何以佢咁喜歡呢間嘢。

男朋友就嗌左個雞扒刀削麵,佢話加埋個秘製辣醬,好惹味喎!

2019-04-16
$100 (Dinner)