2021-09-18
有日去咗第一城諗住搵下有咩好食,見到呢間上海菜門面唔錯就入咗去🙈-//環境🌕🌕🌕🌑🌑座位都算舒適,唔會太逼,冷氣亦都足夠,不過落單既時候喺Menu見到有螞蟻😕-//食物🌕🌑🌑🌑🌑1️⃣雞絲粉皮($48)我係個好鍾意食雞絲粉皮既人,呢間餐廳既雞絲粉皮算係表現差個批。首先份量偏少,成碟野暖笠笠,唔夠凍,雞絲都偏Un,食完個前菜已經feel到出事😐2️⃣京蔥開洋拌麵($48)佢除咗有京蔥之外仲有D蝦米仔,望落幾香口😯不過個麵成餅嘢咁,搞左好耐都撈唔散,同埋D汁唔係好夠,所以食落有D淡同Dry😫3️⃣上海炒年糕($70)最飽肚就係呢個!賣相同味道同唔錯,除左年糕仲有菜同菇,味道亦好濃,如果自己一個食會好膩,Share既話都OK😂//總結呢間嘢食味道一般,但CP值好低,$15杯凍豆漿係超細杯,茶錢成$20,仲要收加一🙄食飯期間見到個叫左外賣既等左好耐,點知等完D野食又錯曬,佢就去同個經理講話d野唔岩。正路都應該要Say sorry話即刻幫佢換返,點知個經理一面輕鬆咁話:人總會犯錯既😌呢D服務態度都世界級🤣結論,唔好去食!
//環境🌕🌕🌕🌑🌑
//食物🌕🌑🌑🌑🌑
1️⃣雞絲粉皮($48)
2️⃣京蔥開洋拌麵($48)
3️⃣上海炒年糕($70)
//總結