2021-08-23
老老實實真係糾結左好耐寫唔寫呢篇食評好🥵基於食到唔好味嘅野食真係可以好影響全日心情φ(´ι _` )希望見到篇文嘅大家,下次試新野(特別係冇見過人推薦嘅餐廳)真係真係要三思🥲個日原本想去食麗江的,但無奈真係太多人喇,我同朋友就諗住轉plan🤔見到呢間米線鋪好大間,又坐滿人,以為實冇死啦就走左去(¯﹃¯)(提外話,宜家米線鋪愈開愈多,仲要撞曬名,呢間我search左幾次都search唔到立場🤔但見佢好似係集團式經營,所以都真係好好奇!)腩肉蘿白小麻辣 $51首先叫左兩杯凍奶茶走甜都冇走到甜~平時嫌麻煩我通常都會照飲的~但佢呢杯飲落都係滿滿嘅糖漿味🥲同普通奶茶都有段距離。至於碗米線🥲腩肉都變左豬軟骨🥲而佢豬軟骨同平時食開嘅質感都有啲分別,明明佢嘅軟骨仲係好有咬口,但出面已經腍到唔係好食得出肉味ಠ , ಥ至於米線偏軟,都唔係我中意嘅質感。最好味應該就係蘿蔔了🥲見到間餐廳坐滿曬人,我都好懷疑到底係我黑仔到咁定附近街坊冇咩選擇?但我已經冇勇氣去試第二次喇🥲🥲🥲但我會話,米線鋪咁多間,可以肯定嘅係好食過佢嘅一定好多!IG美食推薦post就見得多,呢個post我都只係打黎提醒下有緣睇到嘅人,做決定
腩肉蘿白小麻辣 $51
IG美食推薦post就見得多,呢個post我都只係打黎提醒下有緣睇到嘅人,做決定前真係要三思~我下次點都會死等麗江㗎!
推薦指數 ❤️🔥/5
Ps 呢粒心心係送俾勇於嘗試嘅人㗎~