2008-05-09
我之前去沙田新城市中央廣場間鳳城酒家食晚飯..覺得好,不愧為名酒家.招牌菜好食…於是昨晚同家人再去食,但今次勁唔得,無論食物質素同服務(only 店長-個名牌寫”店長”,沒有眼鏡穿黑制服)都強差人意...首先係叫野食..我食AIG 套餐,可以平百幾蚊,張枱OR 酒樓本身都無貼同放AIG套餐的資料,於是我問waiter請她比我..都無問題..但睇咗一陣考慮緊叫唔叫個套餐時.上述的店長一個箭步拿走張套餐牌,仲立刻收埋,我地問佢攞番佢就問我地係咪叫,如果係就幫我地落,因為個牌擺出黎會影響其他客人,有d食正價野後埋單見到隔離客睇緊, 知道有AIG 套餐,而食的菜又差唔多,會硬要轉為AIG套餐價錢,好麻煩,所以唔想比咁多客睇到..當時我真係O晒嘴..我真係估唔到原來AIG做呢d套餐係會影響其他客人, 要叫得要鬼祟d.人地美心會大大方方將D優惠擺晒上枱比客多些選擇,但係呢間老字號就收收埋埋好似做賊咁..真係食得慘,我地又問佢個餐的甜品可唔可以加錢轉做佢地出名的焗布甸, 佢話唔得,我話我地上次食個餐得……,我地都未講完上次食那個餐, 佢就話佢會叫個答應比轉的waiter賠錢……..但後來我再問個女部
人地美心會大大方方將D優惠擺晒上枱比客多些選擇,但係呢間老字號就收收埋埋好似做賊咁..真係食得慘,我地又問佢個餐的甜品可唔可以加錢轉做佢地出名的焗布甸, 佢話唔得,我話我地上次食個餐得……,我地都未講完上次食那個餐, 佢就話佢會叫個答應比轉的waiter賠錢……..但後來我再問個女部長(?穿黑制服) 就有禮貌地話AIG 套餐唔可以,因為已經好優惠,但我地上次叫我商務套餐就可以……同一樣的問題答法同,感覺完全唔同…都唔知個店長識唔識做店長,咁既服務態度點做管理層!!!!???
D菜上咗,都算上得快,唸住唔理服務態度啦!最緊要係一家人得開心….怎料今次同上次食係兩回事…….而且唔係心理作用…. …上次食個大良炒鮮奶有燶味但總算滑….但今次粉粉地而又唔滑, 一舊舊, 個炸子雞皮就脆但好咸, 個啜魚都好, 最失望就係o個個另外叫的焗布甸…一食就知好多粉,一d 都唔滑..咁多野我都費事去投訴…下次唔好再去食同埋o係到奉勸下大家唔好比咁大期望比鳳城酒家!!!!!!!