2013-04-15
因為是曰為生日而且要坐零晨一㸃半機嘅關係,咁啱又做緊團購,所以天際萬豪嘅Skycity Bistro 自助餐係我嘅選擇。Reception 員工非常有禮,而且因為團購,果汁(苹果,橙,菠蘿無限refill),否則另加$68再加10%。 主提係生蠔海鮮自助餐,當然係食生蠔先啦!第一眼見到啲生蠔已經覺得唔對路…… 因為啲生蠔唔係即開,係厨師由雪櫃一盤盤咁攞出嚟refill,睇個樣似係急涷貨! 一於乜都唔加,食二隻試吓先……唔食由自可,一食把鬼火!入口係淋pet pet得好犀利但又唔係creamy種感覺而且全無海水味只有雪味可以立即判斷啲生蠔係急涷貨。 其他涷海鮮嚟講,蝦就OK……幾甜。長腳蟹都不斷refill……不過我無食。 日本魚生&壽司平平無奇,沙律有幾種選擇……泰式柚子沙律最掂當!但係啲羅馬生菜黄晒都唔收返照出俾啲客食!其他熱盤都係大路嘢,無乜驚喜,應該無原條蒸魚,只係得煎魚塊。咖喱及燒羊脾又出奇地好食喎!甜品方面居然有原個冰糖煮雪梨,其他嘅都係好一般。
日本魚生&壽司平平無奇,沙律有幾種選擇……泰式柚子沙律最掂當!但係啲羅馬生菜黄晒都唔收返照出俾啲客食! 其他熱盤都係大路嘢,無乜驚喜,應該無原條蒸魚,只係得煎魚塊。 咖喱及燒羊脾又出奇地好食喎! 甜品方面居然有原個冰糖煮雪梨,其他嘅都係好一般。
Other Info. :
結論:除非有必要到機場,否則特登坐車嚟食,even係團購價都唔係聰明嘅選擇。另外唔好用JW嘅標準來評價,你就自然開心一點。
我同我嘅另一半食呢餐除咗團購價$596外,另加每位$52加一,即每人$350。