2020-05-31 198 views
其實我唔太食芋圓,不過我姨媽好鐘意。個日要等表弟收工食飯,我就帶姨媽去試下!時間仲早,去到就有位。睇menu發現係中式糖水配芋圓!好特別~出面大多都係配冰!所以我都唔太食芋圓~落單時三心兩意嘅我問下店員桂花雪梨同腐竹蛋邊個多人點?個位帶有口音既姐姐只係答我都有。咁我就是但點左桂花,而我姨媽就點左紫米~同埋係要出去落單~後來我先知位姐姐唔識聽!佢又唔直接講佢聽唔明,咁我可以用國語溝通架嘛~糖水整定嘅野好快就有!糖水唔會太甜,味道岩岩好!而且材料好足!完全唔係得湯水係料食!芋圓有咬口,都幾煙韌!我姨媽話食過咁多間依間最好食!我平時無食開,就對比唔到~不過整體來講算唔錯!起碼係真材實料既黃色小店!而且$28咁足料一碗依家非常少見!
時間仲早,去到就有位。
糖水整定嘅野好快就有!
而且$28咁足料一碗依家非常少見!